Ongetwijfeld heb je er de afgelopen dagen al iets van meegekregen: het nieuwe boek van Thomas Dekker. De oud-prof én dopingzondaar vertelt in Mijn Gevecht zijn verhaal. Hij is de leugens zat en vindt dat de waarheid maar eens naar buiten moet komen. Schrijver Thijs Zonneveld zette alles op papier.

Thomas Dekker – ‘Mijn Gevecht’

Het boek gaat vooral over de Tour de France van 2007. De Tour dat Michael Rasmussen in de gele trui reed en Dekker, stijf van de doping, zijn beste wedstrijd ooit reed. Op AD.nl verscheen een voorpublicatie van het boek. Lees hieronder een passage.

“Diezelfde avond zitten we ons op de kamer te vervelen. We hebben samen een fles wijn opengetrokken, maar dat is niet genoeg vermaak. Drank is leuk, maar vrouwen zijn leuker. En dus ga ik het internet op om een paar escorts te zoeken. Om één uur ’s nachts staan er een paar Oost-Europese hoeren voor de deur van onze kamer. Michael en ik zijn een beetje teleurgesteld: ze zijn een stuk minder mooi dan op de foto’s van de site. Heel erg glamoureus is het niet, midden in de nacht op een kleine hotelkamer. We kiezen er allebei een uit. Om een uur of drie gaan we slapen. Om zes uur gaat de wekker alweer: Michael moet een baxter met water in zijn lichaam laten lopen. De eerste paar dagen legt Van Mantgem het infuus aan bij Michael, daarna zegt hij dat hij het zelf ook wel kan. In het begin word ik wakker van de wekker, maar na een paar dagen begint het al te wennen. Om zes uur gaat Michael aan de slag met baxters vol water, ik draai me nog een keer om. Als er zoiets bestaat als een normaal leven, dan zijn we er compleet van losgeslagen.”

Het boek is vanaf vandaag te koop.