Huh? Staat het er echt: via een online game naar een profcontract? Jazeker! Vrouwenploeg Canyon-SRAM presenteerde afgelopen weekend haar tienkoppige selectie voor 2017. De ploeg is echter nog niet compleet, want de elfde vrouw wordt uit de Zwift Academy geplukt. Je kunt dus wel degelijk via een online game profwielrenster worden!

Zwift Academy

Meer dan 1100 vrouwen meldden zich aan voor de Zwift Academy. Via groepsritten en workouts werd er er een selectie gemaakt, en na lang wikken en wegen zijn er nog maar drie vrouwen over. Alle drie sluiten ze binnenkort bij Canyon-SRAM aan als ze naar Mallorca gaan voor een trainingskamp. Diegene die de sterkste indruk maakt, krijgt uiteindelijk het felbegeerde profcontract in handen. We houden het in de gaten wie ploeggenoot wordt van onder anderen Pauline Ferrand-Prévot en Lisa Brennauer …

Alle informatie over Zwift vind je in de november-editie van Fiets. Léon van Bon – geen fan van fietsen op rollers – testte de Zwift en is inmiddels om. “Het mooie van Zwift is dat het motiveert. Voor je het in de gaten hebt, zijn de eerste vijftien minuten al voorbij. Je hebt wat te zien en de parcoursen hebben verschillende uitdagingen,” aldus Van Bon. Een leuke tip voor de koude (trainings)dagen!