Cannondale heeft splinternieuwe versies gepresenteerd van de Jekyll en de Trigger, de bekende fullies van het Amerikaanse merk. De Jekyll is speciaal ontworpen voor endurorijders die op elk terrein voordeel willen behalen. De Trigger is voor all-mountain bikers, een fiets waarmee je prima het hooggebergte in kunt. Beide fietsen zijn voorzien van fraaie schokdempingstechnologie met twee rijstanden en een vernieuwde geometrie.  De nieuwe Gemini-schokdemper, Ai-asymmetrische kettinglijn en LockR-draaipunten zijn enkele van de kenmerken van het vernieuwde tweetal.

Gemini-technologie

Het hart van de nieuwe Jekyll en Trigger is de gepatenteerde Gemini-technologie van de achterschokdemper. Deze is te danken aan een samenwerking van Fox Racing Shocks en Cannondale en voegt twee verschillende rijstanden —Hustle en Flow— toe aan de Fox Float X en DPS. Beide standen zijn vanaf het stuur te activeren. In de stand Hustle is de veerweg korter en blijf je hoger in de slag zitten zodat de fiets op beklimmingen en glooiend terrein sneller reageert. In de stand Flow is de rijhoogte lager, waardoor de veerweg volledig benut wordt en je bergaf vol gas kunnen geven.

Het vermogen van de Gemini om al rijdend de veerweg te verkorten, zonder dat deze minder gevoelig wordt voor hobbels, is een enorm voordeel, zegt Jeremiah Boobar, Director of Suspension en Component Development bij Cannondale. Daardoor worden niet alleen de grip en de efficiëntie bergop beter, je kunt er ook harder mee aanzetten op de vlakkere delen van afdalingen, zodat je ook nog eens sneller daalt.

De Jekyll en de Trigger halen meer uit de mogelijkheden van de nieuwe schokdempers dankzij de nieuwe progressieve en agressieve geometrie, waarin stabiliteit gepaard gaat met wendbaarheid. Daarbij horen vlakke balhoofdhoeken (65° bij de Jekyll, 66° bij de Trigger) en een langere front-center afstand voor meer controle op afdalingen. Scherpe zithoeken brengen je in een aanvallende houding bergop. Verder heb je met de door Cannondale zelf ontwikkelde Asymmetric Integration (Ai) asymmetrische kettinglijn een lekker korte liggende achtervork van 420 mm. Dit biedt veel grip en wendbaarheid met voldoende ruimte voor de banden en een stijver, sterker achterwiel. Andere opvallende kenmerken zijn Cannondales lichtgewicht, stijve en eenvoudig te onderhouden steekassen met LockR-draaipunt, het uitwisselbare kabelbeheersysteem en een volledig carbon demperlink.

De Jekyll is verkrijgbaar in vier modellen. De prijs varieert van € 2.999,- tot € 7.499,-. De Trigger is er in drie modellen. Die varieert in prijs van €3.999,- tot €7.499,-. Kijk voor meer informatie over de gloednieuwe Jekyll en Trigger op www.Cannondale.com/Jekyll en www.Cannondale.com/Trigger.