De kans is heel groot dat het EK wielrennen van 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar wordt georganiseerd. De gemeente Alkmaar heeft zich kandidaat gesteld voor het wielerevenement en trekt daar €950.000 voor uit, meldt het ANP.

Enige kandidaat

Aanvankelijk zou het EK 2019 in het Franse Annecy gehouden worden, maar die stad zag er vanwege de verwachte drukte toch van af. Alkmaar is – zo lijkt het nu – de enige overgebleven kandidaat. Eerder werden Ede, Den Bosch en Emmen nog genoemd. In Ede wordt dit jaar al het NK gehouden.

Zonder slag of stoot is de kandidaatstelling volgens lokale media niet gegaan. De coalitiepartijen binnen de Alkmaarse gemeente zien het EK graag komen, maar de oppositiepartijen daarentegen niet. Zij zijn bang dat er op korte termijn niet genoeg sponsoren gevonden worden.

Wielerbond

Binnenkort wordt door de Europese wielerbond definitief bekend gemaakt waar het EK wordt gehouden.  Het EK wordt sinds 1995 georganiseerd, maar pas vanaf 2016 voor elite-mannen. Plumelec, Herning en Glasgow gingen Alkmaar (mogelijk) voor.

EK wielrennen 2018
Mathieu van der Poel finishte in Glasgow als tweede achter Matteo Trentin. Wout van Aert werd derde.