Eerder hadden we het al over de nieuwe collectie van Ingeklikt en nu was het tijd om zelf een mooi setje, inclusief de unieke ‘Little Black Bibs’ met bretels én kleine ritssluiting te testen. En één ding kunnen we je alvast vertellen, deze bibshort maakt de wc-stop ontzettend makkelijk. 

Ik ontving de ‘Lush Leaves’ jersey, Een stijlvolle jersey met een natuurlijke print die op het eerste gezicht misschien wat donker oogt, maar zodra het licht erop valt, komen de mooie details en blauw/groen/paarse kleuren tot leven.

De Lush Leaves jersey heeft 3 open achterzakken én een waterdicht zakje met rits

Pasvorm
De jersey heeft een iets langere pasvorm (geen blote buik gevaar) en is gemaakt van een stof die erg comfortabel aanvoelt en als een tweede huid om het lichaam valt. Met een lange rits die niet knelt in de nek en mouwtjes die mooi om de bovenarmen vallen. Het enige waar ik aan moest wennen was dat de jersey in het begin een beetje smal om de schouders voelde. Alsof de stof van schouder tot schouder nét ietsjes breder had moeten zijn. Maar zodra je in fietshouding zit is dit gevoel direct verdwenen. Dit is trouwens altijd goed om in het achterhoofd te houden: fietskleding is bedoeld om in te fietsen, niet om in te staan. Pas wanneer je op de fiets zit weet je dus écht of de jersey goed zit. En dat is hier zeker het geval.

Persoonlijk vind ik het fijn als de jersey mooi aansluit (ik draag een maat S), maar anderen vinden een wat lossere pasvorm fijner. Wil jij voorkomen dat de jersey té strak zit? Bestel dan één maat groter dan je gewend bent, het shirt valt namelijk iets kleiner uit. Dit staat trouwens ook goed aangegeven op de website.

Specificaties Lush Leaves jersey:
– Nauwsluitende, maar comfortabele race fit pasvorm
– Drie achterzakken en één waterdicht zakje met rits
– Subtiele, maar effectieve reflectiestrip
– Elastische antislipband aan de voorzijde, voorkomt omhoog kruipen
– Verkrijgbaar via de website

Little Black Bibs
De naam is al geweldig! Net als een ‘little black dress’ zou deze ‘little black bib’ met plasrits ook een onmisbaar item in je garderobe moeten zijn. Toen ik de bibshort uit de verpakking haalde, vroeg ik me af of dit wel zou werken. De rits is namelijk erg klein, kleiner dan ik had verwacht in ieder geval. Snel aantrekken dus en kijken welk effect dit kleine ritsje precies heeft. En ik moet zeggen, die kleine aanpassing werkt verrassend goed.

Hoe werkt het? 
Open de rits en schuif de broek, terwijl je (op een toilet) gaat zitten, over je billen. Dankzij de extra ruimte die ontstaat door de rits, gaat dit heel eenvoudig! De bretels zijn zeer elastisch en rekken gewoon mee. Je hoeft je shirt dus niet uit te doen.

De bretels zijn inderdaad ontzettend elastisch. Tijdens m’n eerste oefenpoging was ik bang dat de bretels zouden scheuren, maar daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Ze rekken volledig mee, waardoor je de bib zo over de billen kan schuiven. Eerlijk is eerlijk, de eerste keer is het even wennen. Zeker omdat je alsnog bretels over je schouders voelt zitten, blijft je eerste reactie ‘haal bretels van schouder’, dit ben je immers gewend. Maar na een aantal keer aan- en uittrekken wordt je aan het ritsje herinnerd en kom je er ook achter dat dit heel goed werkt. Sterker nog, het is echt ontzettend handig!

Tijdens een aantal plaspauzes in Tenerife (toen droeg ik de broek voor het eerst) was ik zó blij met deze bib. Waar andere dames eerst hun jas, jersey en bretels moesten losmaken, was ik razendsnel klaar. Ik betrapte me er zelfs op dat ik een dag later (met een andere bibshort mét bretels) weer naar het ritsje zocht. Zo zie je maar, het went heel snel.

De Little Black Bibs mét plasrits

Pasvorm & design
De broek valt precies goed op maat. De bretels zijn ontzettend zacht en zoals gezegd extreem elastisch, hierdoor zitten ze erg comfortabel en voel je ze zelfs bijna niet zitten. De broek zelf sluit goed aan zonder te knellen, de broekspijpen zijn iets langer met een extra brede siliconen strip waardoor deze goed op z’n plek blijven. Ook de zeem is erg fijn, lange ritten zijn dus zeker geen probleem. Wat betreft design: de broek is ‘basic’ zwart/donkergrijs en daardoor goed te combineren met andere jerseys. Enige puntje is dat er wel heel duidelijk kleurverschil bij de billen zichtbaar is, zoals je hierboven op de foto’s ziet. Er is een andere stof gebruikt voor het zitvlak en dit valt (zeker in de zon) erg goed op. Persoonlijk had ik ‘m liever volledig in het zwart gezien, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

Specificaties Little Black Bibs:
– Comfortabele, ondoorzichtige stof
– Handige ‘plasrits’ die elke sanitaire stop makkelijk maakt
– Extreem elastische bretels die je naar wens aan de voor- of achterzijde kunt kruisen
– Extra brede siliconen strips aan de broekspijpen
– Stijlvolle reflectiestrips aan de achterzijde
– Comfortabele zeem die zich goed vormt naar je lichaam
– Verkrijgbaar via de website

Prijs:
Voor wie onderweg vaak sanitaire stops maakt, is de Little Black Bibs inderdaad een onmisbaar item voor de fietsgarderobe. Voor €149 krijg je een erg comfortabele, stijlvolle én handige bibshort met bretels die iedere wc-stop makkelijk maakt. De zwarte/donkergrijze broek is uitstekend te combineren met diverse jerseys (en eventueel beenstukken) van verschillende merken. Hierdoor kan je ‘m het hele jaar door dragen.

De stijlvolle Lush Leaves jersey heb je in huis voor €89. De subtiele groen-, blauw- en paarstinten in combinatie met het natuurlijke design, maken het een chique vrouwelijke jersey die niet alleen fijn aanvoelt, maar ook heel netjes staat.

Meer weten over de Lush Leave jersey of de Little Black Bibs? Bezoek hier de website van Ingeklikt.