Ben jij toe aan een nieuwe fietsgarderobe voor de zomer? Met vrolijke prints, luchtige stoffen en een comfortabele pasvorm? De komende weken tonen we je diverse setjes van verschillende merken én geven we de resultaten van onze test. Deze week een merk van eigen bodem: Yellow Gear!

Het merk Yellow Gear is gevestigd in Amsterdam en focust zich op de Nederlandse dames die nét even iets anders willen. Vrolijke kleuren, stijlvolle prints, felle patronen en hippe designs, dat is waar het assortiment van Yellow Gear uit bestaat. Wat ons betreft een merk waar we als kikkerlandje trots op mogen zijn, want ook internationaal wordt de kleding van YG met liefde gedragen. 

Striped Leopard Kit
Wij ontvingen het Striped Leopard setje. Een heerlijk opvallende set met de Hollandse rood-wit-blauw kleuren. Onze eerste reactie? Wauw, wat een gave kit. De strakke lijnen in combinatie met de subtiele luipaard print maken het een stijlvolle, vrouwelijke én prachtige set. Tijd om te passen!

Pasvorm
De stof voelt fijn en licht aan en de jersey zit als gegoten. Mooi aansluitend zonder strak aan te voelen en getailleerd zonder te knellen. De naadloze mouwtjes voelen ontzettend prettig en vallen mooi om de armen (niet te strak). Ook de lengte van de jersey is precies goed, in combinatie met de bijpassende broek valt deze mooi over de rand heen. Wat verder opvalt aan de jersey is dat de kraag relatief hoog valt, waardoor je echt een colletje in de nek krijgt. Dit is iets waar je van moet houden. Klein minpunt, de rits voelt hier niet heel fijn aan, de col is voor mijn gevoel iets té hoog en met de rits dicht kreeg ik een strak/benauwend gevoel om de nek. Overigens is dit ‘probleem’ simpel op te lossen door de rits iets open te dragen, zoals je op de foto ziet. De rits blijft ook op deze manier perfect op z’n plek zitten, dus geen zorgen dat deze tijdens de rit omlaag zakt.

De jersey heeft verder drie open achterzakken en onderaan de jersey zit nog een siliconen gripper die alles op z’n plek houdt. Na een aantal ritten kan ik zeggen dat deze z’n werk behoorlijk goed doet en dat ook de jersey hoog scoort. Het comfy gehalte is ontzettend hoog, de kleding zit geweldig en voelt heerlijk aan.

Kenmerken:

  • Opvallend design
  • Aërodynamische jersey met een zeer comfortabele all-day pasvorm
  • Aërodynamische naadloze lycra mouwen
  • Lichte en ademende stof
  • Brede tailleband met siliconen gripper
  • 3 open zakken

Bibshort
Uiteraard is de bijpassende bibshort er ook om mee op te vallen. Zoals je ziet loopt het luipaard patroon door op de bovenbenen en zie je de strepen terug op de broekspijpen. Door het design is de bib niet heel makkelijk om met andere jerseys te combineren, maar dit is ook echt een kit die als geheel gedragen moet worden.

De bibshort heeft een hele prettige ‘performance’ pasvorm. Tijdens het aantrekken lijkt de broek erg strak, ik was zelfs even bang dat het niet ging passen, maar zodra die op z’n plek zit, zit het heerlijk. Echt als een tweede huid. Dit komt trouwens doordat de bibs van Yellow Gear een soort compressie gevoel geven, ze vallen mooi strak om het lichaam, zonder te knellen. Sterker nog, het is ontzettend comfortabel. De bib beweegt perfect mee met het lichaam door de gebruikte 4-way stretch stof. Ook de zeem is zeer prettig en geschikt voor langere ritten. Leuk detail: het merk gebruikt bewust geen siliconen grippers om de broekspijpen, omdat dit juist de huid kan irriteren. Daarvoor in de plaats worden hele comfy elastische broekspijpen gebruikt.

Prijs:
Dit setje van Yellow Gear is niet alleen heel stijlvol, het zit ook als gegoten. Het mag duidelijk zijn: een heerlijke comfortabele set, waar je gegarandeerd mee opvalt én veel plezier van gaat hebben. De jersey bestel je normaal gesproken los voor €98 en de bibshort voor €122, maar nu krijg je 25% korting op de gehel set. Dat betekent dat je de complete kit in huis hebt voor €165! Bekijk en bestel de set hier.