Bij tijdritten is het natuurlijk eigenlijk de bedoeling om zo min mogelijk te remmen. Maar als het dan toch moet, dan maar zo laat en gecontroleerd mogelijk. Precies daarvoor ontwikkelde SRAM de nieuwe S-900 hydraulische schijfremmen.

Aero en instelbaar

De remmen zijn speciaal ontworpen voor tijdritfietsen en triatlon bikes. Met carbon remgrepen met een structuurtje voor optimale grip. De reach is instelbaar, zodat je ze optimaal kun afstellen op jouw handen. Met ‘Contact Point Adjustment’ bepaal je zelf het aangrijppunt. Fijn dat dit nu ook goed in te stellen is bij hydraulische schijfremmen.

De calipers zijn aero vormgegeven en alleen bruikbaar met flatmount montage. Dankzij Bleeding Edge technologie ontlucht je ze in 90 seconde, aldus SRAM. Je kunt 140 en 160 millimeter schijven gebruiken. Monteren op je ligstuur is ook een eitje dankzij Stealth-a-Majig connectoren, zie onderstaande video voor de techniek.

Prijzen en beschikbaarheid

Een remsetje komt op 277 euro, daar komen de rotors eventueel nog bij. Die kosten 74 euro. Ze zijn te koop vanaf september, nog even geduld dus.

Meer info: sram.com