Je vakantiegeld is binnen, maar je kunt geen kant op? We voelen je hoor. Die euro’s branden in je zak en wat doe je als welwillend wielrenner dan? Dan maak je je fiets lichter! Want het ‘tunen’ van je fiets, daar is altijd wel een potje voor. Nu fietsen meer en meer een totaalproduct worden, is het voor de thuis-hobbyist steeds lastiger om nog wat grammen te winnen. Gelukkig is er Darimo.

Een Spaanse fabrikant die alles maakt wat licht kan zijn. Stuurpennen, zadelpennen, ventielen. Darimo maakt voor diverse racefietsen met een specifieke diameter of aero-vorm een veel lichter vervang exemplaar. En zo win je al snel 100 tot 200 gram! Een zadelpen van Darimo, bijvoorbeeld geschikt voor de laatste generatie Specialized Tarmac, Cervelo R5 of Canyon Aeroad weegt namelijk slechts 95 gram!. Een zadelpen uit het topsegment zoals ze standaard bij de fiets worden geleverd gaan gebruikelijk door voor 200 tot 250 gram.

Bijkomend voordeel is dat de Darimo pennen net als componenten van vergelijkbare merken als AX-Lightness of Schmolke veel dunner van wanddikte zijn waardoor de pen vaak flexibeler is. Extra comfort dus!  Kosta? €319,- Oef!

De Darimo T1 is te koop voor diverse modellen. Ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden.
www.darimo.eu