De Haute Route krijgt er een evenement bij. De Haute Route Norway, gesponsord door Maserati.

Alle Haute Route evenementen zijn meerdaagse cyclo’s die meer dan goed georganiseerd worden. Hiermee komt het aantal evenementen op 7: de Rockies, Pyreneeen, Alpen, Dolomieten, Alpe D’Huez, Ventoux en nu dus met Noorwegen als nieuwste aanwinst.

Stavanger, Kristoffs trainingsgebied

De nieuwe Noorse variant, die in 2018 voor het eerst plaatsvindt, duurt 3 dagen. Deze heeft als standplaats Stavanger, waar je veel mooie klimmen vindt. Dit is de thuishaven van Alexander Kristoff. Het evenement heeft getimede ritten en dus ook een klassement. Zoals altijd bij Haute Route is alles rondom de etappes voor je geregeld. Het is 3 dagen prof spelen voor amateurs, met massages, maaltijden en medische support. Ook alle logistiek is geregeld dus je kunt je helemaal focussen op het fietsen.

Fietsland Noorwegen

Noorwegen wordt steeds populairder als fietsland. Daar zal het komende WK in Bergen waarschijnlijk ook aan bijdragen. Prima wegen, prachtige omgeving en het is er lekker rustig op de weg. Eventmanager van de regio Larsen Bognø over de Haute Route: “Wij verwelkomen alle deelnemers aan de Haute Route. De interesse voor fietsen in Noorwegen neemt explosief toe. Met onze sterke sportieve en culturele communities, spectaculaire natuur, goede wegen en prima hotels hebben we hier de perfecte condities voor fietsevenementen”. Hoofdsponsor van het evenement is overigens Maserati, die zich samen met Stavanger tot 2020 aan het evenement gecommitteerd heeft.

Interesse om mee te doen? Je kunt je, hoewel nog niet alles bekend is, al pre-registreren op: hauteroute.org/events/overview/norway_2018