De ROX 12.1 Evo is ons nieuwe, compacte full map fietsnavigatiesysteem boordevol met trainingsfucties. De veelzijdige kaartnavigatiefuncties, vele trainingsfuncties, slimme connectiviteit en intuïtieve bediening maken deze GPS navigatie computer onmisbaar.

Of je nu op een racefiets op de weg rijdt of op onverharde paden, op de trails met je mountainbike of gravelbike, of je een mooie tocht met je E-bike maakt over de fietspaden: Met de kaartnavigatie vindt de ROX 12.1 EVO de beste route voor jou en brengt je eenvoudig op de bestemming. Daarbij registreert deze uitgebreide trainingsgegevens van elke rit en brengt hij je training op een hoger niveau.

Innovatie “Made in Germany”

De ROX 12.1 EVO is de EVOlutie van onze ROX 12.0 Fietscomputer. Met een display van 3 inch is de nieuwe ROX 12.1 EVO uiterst compact. Daarnaast hebben we hem uitgerust met tal van nieuwe functies rondom navigatie, training en connectiviteit. Dit maakt navigatie en training nog comfortabeler en veiliger voor elke fietsliefhebber. We zijn bijzonder verheugd dat de ROX 12.1 EVO de eerste SIGMA fietscomputer is die ook daadwerkelijk in Duitsland wordt geproduceerd en staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Uitstekende navigatie en routeplanning

Een route van de club op de racefiets, een MTB route of een meerdaagse tocht door de bergen op de gravelbike – de ROX 12.1 EVO biedt veelzijdige navigatiefuncties en leidt jou altijd naar de juiste bestemming. Kaarten in Sigma’s eigen stijl high lighten fietspaden en trails en biedt op die manier altijd via de beste route. Middels de Routing-opties kun je per sport profiel aangeven of je voorkeur hebt voor fietspaden, wegen, hoofdwegen of onverharde paden. Wereldwijd kaartmateriaal en regelmatige updates zijn gratis te downloaden via WiFi.

Routeplanning is ook super eenvoudig met de ROX 12.1 Evo. De gebruiker kan kiezen uit drie voorgestelde routes welke berekend worden op basis van jouw routing voorkeuren. Onderweg toont de navigatie duidelijk de route en turn-by-turn aanwijzingen en geeft de volgende afslag zowel visueel als met een geluidssignaal aan. Via het snelmenu ‘Thuis’ leidt jouw ROX 12.1 EVO je altijd via de snelste Route naar huis. Of via “Terug naar start” functie leidt hij jou weer naar het beginpunt van je Route terug. Routes kunnen eenvoudig worden gemaakt op de ROX zelf, in onze Sigma Data Center software of in onze Sigma Ride app. Routes kunnen natuurlijk ook worden geïmporteerd vanuit portals als Strava en komoot of als .gpx-bestand in de Sigma Ride app worden geladen. De routes kunnen ook snel gedeeld worden met je vrienden via Whatsapp of mail, wel zo handig voor je zondagochtend rit met de club of vrienden.

Draw My Route surprise functie

Een unieke feature voor iedereen die zich graag laat verrassen. Ontdek nieuwe wegen met de unieke “Draw my Route” functie. Teken gewoon één of meer lijnen met je vinger op de kaart en de ROX 12.1 komt op basis daarvan met een Route-voorstel. Zijn de afstand en het hoogteprofiel naar wens? Fietsen dan maar!

Haal alles uit je training via externe sensoren zoals vermogen, workouts en je indoor trainer

Via ANT+ en BLE kunnen vele sensoren verbonden worden zoals snelheid, cadans, hartslag, vermogensmeter en elektronisch schakelen. De ROX 12.1 Evo helpt bij het uitvoeren van een gestructureerde training middels workouts. De belangrijkste workouts zijn al voorgeïnstalleerd. Workouts (.FIT) van portals zoals TrainingPeaks zijn ook eenvoudig op de ROX 12.1 Evo te laden via de nieuwe workout importfunctie in de Sigma Ride app. Train je ‚s winters ook door op je indoor trainer met Zwift of andere apps, geen probleem, de ROX is ook compatibel met jouw Smart Trainer.

Strava Live Segments

Kies je favoriete Strava Live Segments en ga op jacht naar de KOM of je PR. Je ziet op het display wanneer je het startpunt van een segment nadert en wanneer het segment begint en in real time hoe je presteert op het segment.

* Live Segments is een betaalde service van Strava

Hoogteprofiel

Natuurlijk ontbreekt het hoogteprofiel niet, nieuw is dat middens kleuren het stijgingspercentage weergegeven wordt, zo zie nog nog sneller hoe zwaar de klim is op welk stuk.

Moderne gebruikersinterface en Smart Notifications

De bediening met vijf knoppen en touchscreen, de grote toetsen en het moderne, strakke design maken de bediening van de ROX 12.1 Evo zeer eenvoudig en intuïtief. De krachtige hardware maakt een vloeiende kaartweergave mogelijk. Het wijzigen van de weergave, het in- en uitzoomen, het berekenen van de route of het herbereken gaat supersnel en vloeiend. Wanneer de ROX 12.1 verbonden is met de smartphone, worden Smart Notifications zoals inkomende oproepen en Whatsapp getoond op het display. Berichten kunnen zelfs direct op de worden gelezen. Als vrienden en familie emoji’s sturen ter motivatie, worden de kleine kleurrijke supporters ook op het display getoond.

Maximale veiligheid dankzij Crash Alert en Radar

De geïntegreerde crashdetectie zorgt voor veiligheid op de weg. Het detecteert automatisch een valpartij en geeft de rijder 30 seconden de tijd om te bevestigen dat alles in orde is. Zo niet, dan worden eerder geselecteerde noodcontacten automatisch via de Sigma Ride app per SMS geïnformeerd en worden de GPS-coördinaten doorgegeven zodat hulpdiensten snel naar de juiste plek gestuurd kunnen worden. Voor extra veilig biedt de ROX 12.1 Evo ook de mogelijkheid een radar te koppelen waarmee achteropkomend verkeer in je display getoond wordt.

Maximale flexibiliteit voor een individuele setup

Met zes vooraf gedefinieerde sportprofielen en maximaal 20 individueel instelbare sportprofielen is de ROX 12.1 EVO klaar voor elke fietstocht. Binnen elk sportprofiel kunnen trainingsweergaven, routingvoorkeuren en alarmen worden gepersonaliseerd. Je kunt kiezen uit een groot aantal functies. Op de ROX 12.1 EVO of in de SIGMA RIDE app kunnen profielen eenvoudig worden aangemaakt en individueel worden aangepast – ook tijdens de training. Zes trainingsweergaven van de ROX 12.1 EVO bieden maximale flexibiliteit, kunnen naar eigen wens worden ingesteld en worden ingekleurd. Bovendien zijn op de ROX 12.1 EVO weergaven voor training, navigatie, FE-C Smart Trainer en (auto)ronden beschikbaar.

Statistieken en trainingsanalyse

Gegevensanalyse kan zowel op de ROX 12.1 EVO als op de smartphone worden uitgevoerd. Met behulp van de SIGMA RIDE APP kun je jouw trainingsgegevens via BLE van de ROX 12.1 EVO naar je smartphone overbrengen, jouw trainingsgegevens verzamelen en de statistieken van de afgelopen weken, maanden of zelfs jaren in de gaten houden. De RIDE app als slimme metgezel van de ROX 12.1 EVO helpt ook om het apparaat nog comfortabeler in te stellen, routes of workouts van verschillende platforms te beheren en over te brengen naar de ROX 12.1 EVO. Naast grafische profielen per waarde, bijvoorbeeld voor de vermogensmeter of de hartslag, toont een hittekaart in verschillende kleuren de prestaties op de kaart. Je kunt je activiteiten en successen snel delen op Strava, komoot en andere social media.

E-bike compatibel

De ROX 12.1 EVO wordt gekoppeld aan tal van compatibele E-bike systemen en begeleidt jou op al je E-bike ritten. Eenmaal gekoppeld toont het specifieke waarden zoals actieradius, batterijstatus of ondersteuningsniveau. Bovendien wordt het schakeladvies van de motor op het display weergegeven. Dit bespaart energie en accu.

Meer informatie en prijzen van de Sigma ROX 12.1 Evo

Meer informatie: Sigma Sport

Namen en prijzen:

ROX 12.1 EVO – Night Gray – Basic € 379,95

ROX 12.1 EVO – White – Basic € 379,95

ROX 12.1 EVO – Night Gray – Bundel € 479,95

ROX 12.1 EVO – White – Bundel € 479,95