Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Fiets. Ditmaal een wel heel speciale editie, want we hebben een themanummer over vermogen. Een thema met een dubbele woordwaarde. Dit staat er allemaal in Fiets 10.

In deze editie lees je alles over peperdure én betaalbare bikes. Zoals: Trek Émonda ALR5 Disc, Merida Scultura 4000, Sensa Giulia GF, Scott Scale RC SL, Merida Big Nine 10K en Cervélo ZHT-5. Ook spraken wij met Fietslezers die op Marktplaats hun nieuwste karretje kochten. Hoe is het om op die manier aan je nieuwe fiets te komen?

Alles over vermogen

Denk je aan vermogen, dan denk je aan wattage. Vermogen meet je aan de hand van een vermogensmeter. Wij geven antwoord op veelgestelde vragen en nemen drie betaalbare powermeters onder de loep. Arvid de Kleijn legt in de rubriek Training en Voeding uit hoe hij zoveel mogelijk vermogen op de pedalen probeert af te leveren. “Het is niet dat je in de laatste kilometers voor een sprint heel hard trapt”, zegt hij. Ook lees je wat het verschil is tussen trainen op hartslag of vermogen.

Dit en heel veel meer lees je in de nieuwste, gouden, editie van Fiets. Bestellen doe je voor 6,75 euro hier.