Van Rysel staat niet stil want na de succesvolle aeroracer de ‘Van Rysel RCR’ introduceren ze nu een premium crossfiets; de RCX II Pro ‘North Star’ Edition. Afgemonteerd met toponderdelen, licht en slechts 100 exemplaren beschikbaar.

The cross is boss!

Tegenwoordig gaat er veel aandacht uit naar nieuwe gravelbikes. Daarom zijn we enthousiast dat Van Rysel een bijzondere crossfiets op de markt brengt. Helemaal nu wanneer het tijd is voor modder, zand en Vlaamse friet; ‘the cross is boss’! Kijken naar de cross is leuk, maar zelf crossen is nog veel plezanter. En met deze RCX II Pro ‘North Star’ Edition steel je de show en kan je de fiets niet de schuld geven.

Het thema ‘North Star’ zie je trouwens terug in het frame en de wielen. Deze zijn reflecterend wat voor een effect van een schitterende ster moet zorgen.

Tekst in samenwerking met Van Rysel

Lichtgewicht carbon

Het frame en voorvork is gemaakt van super high modulus carbonvezel om een gunstige stijfheid-gewicht ratio te realiseren. Bovendien moet de crosser goed stijf zijn om wendbaar en snel te presteren op verschillende ondergronden. De crosser weegt slechts 7.35 kilo in maat M waardoor hij ook goed te dragen is.

Toponderdelen

De crossfiets is voorzien van de draadloze SRAM Force AXS-groepset voor vlekkeloos schakelen. De Zipp SL70 carbon stuur voor scherp sturen, DUKE Baccara carbon 36T wielen voor snelheid en stabiliteit en de DUGAST Typhoon-tubes voor maximale grip in de modder. Het zadel is de Fizik Argo X3 voor de nodige ondersteuning en comfort.

In de RCX II Pro ‘North Star’ Edition kan je banden steken tot maximaal 40 millimeter. Zo valt er wat te kiezen en kan je deze crossfiets ook inzetten voor een gravelrace.

Limited edition!

De RCX II Pro ‘North Star’ Edition is nu beschikbaar in de maten XS tot XL. Met een prijs van €5.550,- biedt deze premium crossfiets de perfecte combinatie van snelheid, kracht en exclusiviteit.

Als je interesse hebt in deze crossfiets moet je snel zijn want met slechts 100 exemplaren is de kans groot dat deze limited edition rap is uitverkocht. Bij de fiets krijg je ook nog Perf 900 Light North Star-fietsbril en een heuse cross-muts.

Meer informatie en beschikbaarheid vind je op de website van Van Rysel