Wielernieuws vanuit ‘Soap Land’! Winsor Harmon, bekend als Thorne Forreser in ‘”Mooi en Meedogenloos”, is een fervente wielerliefhebber. Toen hij nog als fotomodel werkte, woonde hij een tijdje in Parijs en Milaan. Tijdens zijn verblijf in Europa ontdekte hij het wielrennen. 
 

Dat was in de jaren tachtig, toen Greg LeMond als eerste Amerikaan de Tour won. Toen Winsor terug naar de States verhuisde, verloor hij het wielrennen wat uit het oog, tot Lance Armstrong plots uit het niets opdook om zeven keer na elkaar de Tour te winnen, en alle Amerikanen het wielrennen ontdekten. Winsor is blij dat hij opnieuw het wielrennen op de voet kan volgen, vanuit Amerika deze keer. Deze zomer stond hij speciaal ’s nachts op om via satelliet de ritten rechtstreeks te volgen. Hij was zodanig onder de indruk van de Mont Ventoux, die in de voorlaatste rit aan bod kwam, dat hij meteen besliste om het zelf ook eens te proberen. De realisatie van deze plannen kwam in een stroomversnelling terecht, wanneer hij via een kennis in Vlaanderen in contact kwam met Lucien Van Impe, de laatste Belg die in 1976 de Tour won en zes keer bergkoning werd (bolletjestrui). Lucien nam met veel plezier de uitnodiging  aan om naar Hollywood te komen en met Winsor de sportieve plannen door te nemen.

Het klikte dermate tussen de gewezen Tourwinnaar en de Hollywood-acteur, dat Lucien nu coach is geworden van Winsor, om hem te helpen de zware klim op de Ventoux tot een goed einde te brengen. Tijdens het verblijf van Lucien in Hollywood introduceerde Winsor hem bij zijn collega Heather Tom, die in de serie de jongste zus van Brooke speelt en bij ons begin juli – enkele dagen voor de beklimming – ook voor het eerst bij VijfTV in beeld komt. Toen ontstond het idee om er een duo-beklimming van te maken: Heather zal met Winsor samen de beklimming doen. Die zal plaatsvinden op zondag 4 juli , op de Amerikaanse feestdag. Daags voordien wordt ook een zeer aparte rit gehouden, nl. de Koningin van de Ventoux, een rit die is voorbehouden aan vrouwelijke wielertoeristen over de hele wereld. Op die zaterdag, in de namiddag, zal ook een fanfeest plaats vinden met Winsor en Heather, voor de Europese fans. Je kan op twee manieren deelnemen, nl. met of zonder bustrip heen en weer naar de Ventoux vanuit Vlaanderen. In beide gevallen is dat met inbegrip van twee nachten volpension, en deelname aan het fanfeest en/of de beklimming van de Ventoux op zaterdag. Met bus is het 390 euro, zonder bus 180 euro. Het wordt een internationaal feest, want Thorne en Katie nodigen de fans uit in de 192 landen waar “The bold and the beautiful” wordt uitgezonden.  Voor meer info kan je bellen naar + 32 13 52 28 18, of mailen naar biking@detoerist.be

(foto SaenmanMedia.com)