In Scheveningen is gisteren het EK Mountainbike Beachrace verreden. Deelnemers legden het rondje tussen Scheveningen en Katwijk 2x af. Hoewel de weersvoorspellingen niet best waren, viel het uiteindelijk erg mee…..voor de toppers. Die waren binnen voor de sneeuwbuien arriveerden. De langzamere recreanten pakten nog wel wat sneeuw mee, het maakte de verhalen alleen maar beter.

Bij de Elite Heren zaten in eerste instantie alle favorieten samen in de kopgroep. Die groep bleef lang bij elkaar. Uiteindelijk wist regerend Europees Kampioen Jasper Ockeloen bij de tweede passage in Katwijk te ontsnappen door de afdaling van het duin net even wat sneller te nemen dan de rest. Richard Jansen probeerde nog even om Jasper terug te halen, maar werd toch weer door de groep teruggepakt. Doordat de achtervolgers twijfelden en Ockeloen vol gas bleef gaan, prolongeerde hij zijn titel door solo over de finish te komen.

Bij de Elite dames was Rozanna Slik lang alleen voorruit. Maar de achtervolgende dames wisten haar in het zicht van de finish nog te bij te halen. Riejanne Markus, de vriendin van Ockeloen, won. Groot feest dus, in huize Sockeloen.

 

Dekker wint bij Masters

Voor de Masters 40+ was er ook een officiele Europese Titel te verdienen. Ook hier ontstond al vlot een kopgroep. Erik Dekker wist uit deze groep te ontsnappen na het keerpunt bij Katwijk in de tweede ronde. De achtervolgers wisten hem echter weer te achterhalen. In het zicht van de finish wist Dekker de groep opnieuw te verrassen en reed weer weg. Nu bleef hij ook weg en won. Alle overige uitslagen vind je hier.

Lees ook

Voorbereiden op de strandraces

28 september 2017 - MTB

In 2018 zal het Europees Kampioenschap Mountainbike Beachrace ook weer in Scheveningen gehouden, en wel op 9 december.