Evans eindigde op de voorlaatste dag als achtste in een tijdrit over 20,1 kilometer, maar zag de Russische klassementsleider veel tijd te verliezen.

Lieuwe Westra van Vacansoleil eindigde als derde in de tijdrit, die een zege opleverde voor de Amerikaan David Zabriskie.

De Australiër Richie Porte eindigde als tweede in de race tegen de klok. Westra gaf als nummer drie ruim 13 seconden toe.

Kruiswijk

Steven Kruijswijk van de Raboploeg liet zien dat zijn vorm groeit in de aanloop naar de Giro d’Italia, die over een week begint. Kruijswijk eindigde als zevende, net voor Evans die bijna driekwart minuut op Zabriskie inleverde.

Stef Clement, vrijdag door de Rabobank aangewezen voor de Giro als vervanger van de geblesseerde Tom Leezer, reed naar de twaalfde plaats.

Tevreden

”Wat de uitslag ook is, ik ben tevreden. Het is mijn eerste lange tijdrit sinds april vorig jaar. De kracht die ik nog mis, komt terug”, keek Clement terug op zijn race.

Evans heeft zondag op de slotdag een marge van 18 seconden op de Duitser Tony Martin en 19 tellen op de Kazak Alexandre Vinokoerov. Pieter Weening staat zesde in het algemeen klassement op 51 seconden.

© ANP