Heb je Dylan Groenewegen gisteren met overmacht K-B-K zien winnen? Dat deed hij met zijn nieuwe S-PHYRE fietsbril. De LottoNL-Jumbo renners hebben ‘m al, wij kunnen er vanaf april ook mee rijden.

Aansluitend op de S-PHYRE kleding- en schoenenlijn, introduceert Shimano nu dus ook brillen in de S-PHYRE-lijn. Profs, waaronder Steven Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primoz Roglic, maakten deel uit van het ontwikkelingsteam. De brillen hebben een nauwsluitend ontwerp om luchtstroomturbulentie te verminderen en nauwsluitend rond de slapen te passen. De brillen zijn ook serieus licht met respectievelijk 25,6 en 28,6 gram.

Met of zonder onderkant

Er zijn twee type brillen ontwikkeld. De S-PHYRE R met een brede lens uit één stuk voor betere zichtbaarheid en optimale bescherming tegen de wind. Met een lichtgewicht randloos frame, afgeronde pootuiteinden met een antislippatroon en met verwisselbare neuspads en meerdere lenzen voor alle weersomstandigheden.

De S-PHYRE X heeft hetzelfde lensontwerp en dezelfde technologie, maar dan met de bovenste helft van het frame om de lens op zijn plaats te houden en een afneembaar onderframe om de wang en de lens te beschermen. Framekleuropties voor de S-PHYRE X zijn zwart en metallic blauw.

Twee lensopties

Je hebt de keuze uit twee lensopties. Een Cloudy Mirror (83% lichttransmissie) reservelens zit er altijd bij. Deze is voor regenachtige en donkere omstandigheden.

De twee opties zijn:

  • Donkergrijs/rode photochromatische (PH) lens met een Cloud Mirror-lens, 13-62% lichttransmissie, geschikt voor licht bewolkt weer.
  • Optimal PL (gepolariseerde) rode MLC-lens met de Cloud Mirror-lens, 16% lichttransmissie, voor zonnige weersomstandigheden.

De PH donkergrijs/rode lens is geschikt voor zonnige omstandigheden. De lens zorgt bij helder tot licht bewolkt weer voor natuurlijke tinten. Volgens Shimano heeft deze lens slechts acht seconden nodig om van de lichtste naar het donkerste kleur te gaan bij blootstelling aan fel zonlicht.

De Optimal PL Red MLC  lens is geschikt voor zonnige omstandigheden. 80% polarisatie zorgt voor minder schittering en reflecties. De buitenste laag glas is voorzien van een glimmende Multi-Layer Coating terwijl de binnenkant een anti-reflectie coating.

S-Phyre X fietsbrillen

De S-Phyre X in de 2 kleurstellingen en met de reservelens.

Alle lenzen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit lichtgewicht Japans Teijin Policarbonaat dat hoge slijtvastheid en anti-kras coatings biedt met UV400-bescherming. De hydrofobe coatings aan beide zijden van de lens verhogen de waterafstotendheid, waardoor de lens geen vuil en stof aantrekt en druppels er snel vanaf glijden zodat je altijd goed zicht hebt.

Zoals gezegd zijn de brillen te koop vanaf april, de adviesverkoopprijzen zijn:

  • S-PHYRE R, € 139,99
  • S-PHYRE X, € 159,99