Klik op de foto voor een vergroting

Een speciale coureur verdient een speciale fiets: en Spartacus is zo’n bijzondere renner.

Fabian is bekend in de wielerwereld als “Spartacus” vanwege zijn stevige lichaamsbouw en ‘strijder’ mentaliteit. Voor het maken van een unieke fiets voor een unieke rijder, ging Trek de samenwerking aan met de grafische tekenaar bekend als “Hydro74” . Roepen iconografie van de klassieke Griekse krijger-toestand van Sparta, Cancellara’s fietsen zijn versierd  met de Thracische helm en de sloep, een speer in dienst van alle Spartaanse krijgers. Door de  samenwerking van Trek’s in-house design team en Hydro 74 zijn een serie pictogrammen ontworpen waaronder de helm, speer, schild, en een gesneden serpentine bloemmotief.

“De uitdaging van dit project gepresenteerd werd in de manier waarop we de ruwe, krachtige illustratie stijl van Hydro74 trouwen met de schone, klassieke esthetiek die we gemaakt voor LEOPARD TREK”, zei Trek Art Director Jesse LaLonde. “Er zijn elementen in de fiets die zijn speciaal voor Fabian  als in de zeven speren die zijn geluksgetal en natuurlijk het Zwitserse kruis.”

De kleurstelling is beschikbaar sinds gisteren, vrijdag 1 juli, via Project Trek’s One custom bike programma onder de titel “LEOPARD / Spartacus”. Cancellara’s bikes waren gemaakt en geschilderd met de hand in Waterloo WI-gebaseerde wereldwijde hoofdkantoor Trek’s en Amerikaanse fabriek. Om te beginnen met de bouw van de fiets van je dromen, bezoek www.trekbikes.com / projectone.