Tiesj Benoot heeft Strade Bianche 2017 gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal was na een loodzware koers in Siena de sterkste. Zijn landgenoot Wout Van Aert maakte veel indruk. De drievoudig wereldkampioen veldrijden brak de koers open en eindigde uiteindelijk als derde.

Smaakmaker Van Aert

Met nog zeventig kilometer te gaan brak de koers open. Drie renners reden aan de leiding, maar kregen op dat moment gezelschap van een handvol renners. Daar zat Wout Van Aert bij. De Belg kleurde de koers en reageerde met nog vijftig kilometer te gaan op een versnelling van Romain Bardet en reed weg uit het groepje met daarin Alejandro Valverde, Peter Sagan en Michal Kwiatkowski

Tiesj Benoot maakte vanuit de achtervolgende groep de oversteek naar de twee koplopers en liet ze niet veel later achter. Van Aert en Bardet zagen de achterstand oplopen tot bijna een minuut, maar hadden genoeg marge om de achtervolgers in de strijd om de derde plaats voor te blijven. Benoot klaarde de klus en kwam na een loodzware koers als eerste in Siena aan. Bardet werd tweede op veertig seconden achterstand, Van Aert werd in zijn eerste optreden in de Strade Bianche derde op 57 seconden van de winnaar.