Goed inremmen van nieuwe remblokken op schijfremmen is belangrijk voor de levensduur. Cyclon International B.V. heeft hiervoor een systeem ontwikkeld waarmee het inremmen in 30 seconden gedaan kan worden.

Uniek
De Cyclon Speed Brake Roller is de perfecte hulp voor het inremmen van de remschijf. Deze machine maakt methodes zoals: 30×30 (30 keer fietsen en vol remmen) overbodig. De  Speed Brake Roller is geschikt voor elk schrijfremsysteem en binnen 30 seconden zijn de remblokken op de schijfremmen ingeremd.

Hoe werkt het?
De Speed Brake Roller is makkelijk in gebruik, eenvoudig te hanteren en voldoet aan alle wettelijk gestelde CE beveiligingsnormen. Het werkt als volgt:De fiets wordt op de aandrijfrollen geplaatst en de machine kan gestart worden. De motor loopt geleidelijk op naar het ingestelde toerental, waarna de handrem wordt ingedrukt  zodat de rem licht blokkeert gedurende 25 seconden. Tot slot kan de Speed Brake Roller worden uitgeschakeld en zal geleidelijk teruglopen in het toerental. Wanneer de machine stopt met draaien dan kan de fiets van de machine verwijderd worden en zijn de remblokken  ingeremd.

Technische gegevens

  • Draairichting rollen omkeerbaar t.b.v. voor- en achterwiel;
  • Gewicht: 24 kg
  • Bediening d.m.v. een voetpedaal
  • Toeren instelbaar
  • Voldoend aan de Europese CE normen