Het persbericht: ‘Felt Bicyles en het Skil-Shimano professional cycling team hebben een meerjarige sponsorovereenkomst gesloten, een partnerschap toegewijd aan presteren op het hoogste niveau van het professionele wielrennen. Met deze verbintenis, vandaag aangekondigd op Interbike, wordt een krachtige samenwerking gecreëerd, die Felt’s geavanceerde fiets ontwerpen combineert met Skil-Shimano’s wedstrijdprogramma van wereldklasse.

Als officiële framesponsor van Skil-Shimano zal Felt Bicycles alle weg- en tijdrit framesets leveren vanaf begin 2012 tot en met 2014. Skil-Shimano zal het seizoen van 2012 starten op Felt’s technologisch geavanceerde F1 wegframe en het door middel van windtunneltesten ontworpen UCI-legale DA tijdrit frame. Deze vlaggenschip modellen zijn gebouwd met Felt’s beste UHC Ultimate+Nano carbon vezels en hebben beiden al winst tijdens wereldkampioenschappen op hun conto.

“We zijn opgetogen met de kans om met Felt Bicycles te werken”, aldus algemeen directeur van Skil-Shimano Iwan Spekenbrink. “Toen we onze zoektocht naar een frame leverancier begonnen, deden we dat met het doel om te wedijveren met de snelste wielrenners ter wereld in de grootste mondiale wedstrijden. In deze competitieve omgeving is elk voordeel van cruciaal belang. We weten dat Felt’s toonaangevende aerodynamica expertise en carbonvezel ontwerpmethoden onze renners een voorsprong op de concurrentie geven, iedere wedstrijd weer.”

Skil-Shimano boekte indrukwekkende resultaten in het seizoen 2011, getuige het vergaren van reeds 21 overwinningen waaronder een Grand Tour etappe overwinning in de Vuelta, en is vastbesloten om te slagen op het hoogste niveau van het wielrennen. Hoewel het hele team voor 2012 nog niet is aangekondigd, is het duidelijk dat de ploeg van 2012 het sterkste Skil-Shimano team tot nu toe zal zijn. De kern van het team is gevormd rondom Tom Veelers, Alexandre Geniez en een opkomend trio van de Duitse renners – Marcel Kittel, John Degenkolb en Patrick Gretsch.

“Vanuit ons perspectief, is er geen team dat de kansen biedt die Skil-Shimano ons bedrijf levert”, aldus Felt oprichter en naamgever Jim Felt. “Het team dat de ploeg in 2012 op de been brengt is er eentje van formaat en met veel jong talent. Met zo’n veelbelovende kern van renners, een innovatief begeleidingsteam en een professionele vrouwenploeg, is Skil-Shimano echt een droomploeg voor Felt’s terugkeer naar de Europese wedstrijden. We zijn verheugd om weer terug te keren op het hoogste niveau van het wielrennen en zeer enthousiast om dat te doen met Skil-Shimano’