“Als je kijkt naar de lijst met jonge renners die in potentie de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix kunnen winnen”, licht teammanager Shayne Bannan op de eigen site toe, “dan zie je de naam van Sebastian bovenaan staan.”

“We willen met het oog op de voorjaarsklassiekers een sterk team neerzetten. Dat zijn wedstrijden met een lange en mooie traditie in het wielrennen. We zijn ervan overtuigd dat Sebastian succesvol kan zijn in die wedstrijden.”

Ambitie

Bannan benadrukt dat GreenEdge zich niet volledig focust op korte termijn-succes door zich volledig te richten op deelname aan de Tour de France. Het aantrekken van Langeveld toont de ambitie die de ploeg heeft om op een breed vlak succesvol te zijn in het wielrennen.

“Natuurlijk staat deelname aan de Tour de France hoog op onze lijst met prioriteiten”, aldus Bannan. “Maar we bouwen een team dat op de lange termijn op alle fronten in de wielersport voor de winst kan meestrijden. Daarom is de komst van Sebastian zo belangrijk voor ons.”

“Hij staat op het punt om te beginnen aan het beste gedeelte van zijn carrière en heeft nog veel goede jaren voor zich.”

Droom

Langeveld zelf zegt op de teamsite verheugd te zijn met de overgang. “Ik heb genoten van mijn tijd bij Rabobank en ben dankbaar voor de steun die ze mij hebben gegeven om dit te bereiken. Maar ik ben klaar voor de volgende stap.”

“Ik heb altijd gedroomd van succes in de voorjaarsklassiekers en vooral de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Deze overstap is de beste manier om die droom te verwezenlijken.”

© NUsport