Na maanden ontwerpen, bouwen, bijschaven en testen heeft Van Nicholas ook dit jaar weer veel te onthullen op de Eurobike en de Bike Motion. De nieuwste aanwinsten van hun collectie Titanium fietsen komen in volgende previews aan bod, maar allereerst wil Jan-Willem Sintnicolaas, oprichter en hoofd design, graag de aandacht vestigen op het stickerdesign die op de volledige Van Nicholas collectie vernieuwd is.

Volgens Van Nicholas: ‘Het belangrijkste uitgangspunt was een fris, tijdloos design creëren  met een sterke Van Nicholas identiteit, maar met behoud van een duidelijk onderscheid tussen de modellen van de verschillende disciplines. “Zeker geen eenvoudige taak, maar we zijn erg trots op het eindresultaat. De nieuwe stickers versterken de tijdloze Van Nicholas uitstraling”, aldus Jan-Willem.

Voor de modelnamen is gebruik gemaakt van een stevig lettertype, maar door deze bovenop de bovenbuis te plaatsen wordt een rustige, eigentijdse uitstraling behouden. Wraps met kleuraccenten om de boven- en zadelbuis kenmerken de design filosofie van iedere fiets en het Van Nicholas logo op de onderbuis is aangescherpt door het verwijderen van de omlijning. “Maar het zijn de details waar we nog het meest van genieten”, zegt Jan-Willem. “Op een aantal plaatsen zijn stickers geplaatst die bijna onzichtbaar zijn op de Titanium frames. Je moet er echt naar zoeken. Hoe bescheiden deze ook zijn, ze zijn zeker een belangrijk onderdeel van het grote geheel.”

Wordt vervolgd!