Lars Boom maakt zaterdag in de Volta Limburg Classic zijn rentree in het wielerpeloton. De 32-jarige coureur van LottoNL-Jumbo werd in januari verlost van een hartritmestoornis, deed vervolgens mee aan Parijs-Nice en kwam in Frankrijk erachter dat hij nog niet diep kon gaan. In de Volta Limburg Classic hoopt hij weer een stapje in zijn terugkeer naar het hoogste niveau te zetten.

Hartslag

Maandagavond gaf Boom in het Ziggo-programma Peptalk nog aan dat hij mikte op een terugkeer in de Ronde van RomandiĆ«. Het is dus de Volta Limburg Classic geworden, een maand eerder dan gepland. “Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen. Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat”, legt Boom uit op de site van zijn ploeg.

De Volta Limburg Classic is een zware koers over Limburgse heuvels. Een mooie test voor Boom, die in februari op hoogtestage is geweest en veel bergop heeft gereden. De Nederlander vliegt er onbevangen in en laat zich niet leiden door hartslagmeters. “Ik ga niet naar mijn hartslagmeter kijken. Dat analyseren we na de koers. Het is goed om eerst in een niet-World Tour-wedstrijd te starten.”