De wereldkampioen bij de beloften bleef in de sprint zijn generatiegenoot Tijmen Eising voor. Het verschil was minimaal. Derde werd de Belg Jim Aernouts.

Eising leek de andere renners in een nog omvangrijke groep met succes te verrassen met een ultieme uitval, maar Van der Haar wist hem nog net te achterhalen.

Voor Van der Haar was het al zijn tweede zege in een wedstrijd tussen de profs van dit seizoen. Vorige week won de coureur uit Woudenberg in Las Vegas.

”Ik had hier echt niet op gerekend”, zei Van der Haar. ”Mijn benen waren nog aardig slecht na de reis uit de Verenigde Staten. Maar in de slotfase heb ik alles gegeven en dat was gelukkig net genoeg”.

Sterke lichting

Hij noch Eising durfde de bewering aan dat zij, als de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe generatie, meer ervaren crossers als Thijs van Amerongen (vijfde) en Thijs Al (zesde) nu definitief voorbij zijn.

”Het is zeker waar dat er een sterke lichting aan zit te komen, maar in deze veldrit komt het minder op kracht en inhoud aan. Dus die balans zullen we later moeten opmaken”, reageerde Eising.

Beloften

Van der Haar liet weten dat hij voornemens is dit seizoen vooral bij de beloften te koersen. ”Ik ben nog niet uitgeleerd in deze categorie en ik wil mijn leerproces helemaal afronden voordat ik het echt ga opnemen tegen de absolute wereldtop bij de elite. Des te sterker zal ik zijn wanneer ik overstap, hoop ik.”

© ANP