De website kwam er achter door het
jaartal in het internetadres aan te passen. Inmiddels werkt de link niet meer.Het is niet duidelijk of het door de site gepubliceerde routeschema het echte is. Dat wordt pas duidelijk tijdens de officiële presentatie op 18 oktober.
Geen ploegentijdrit
De Tour zou volgend jaar geen ploegentijdrit bevatten. Wel moeten de renners twee individuele tijdritten van 38 en 52 kilometer lang en een 6,1 kilometer lange proloog in startplaats Luik afwerken.Er zijn verder negen vlakke etappes, vier tussenetappes, waarvan een met een aankomst heuvelop, en vijf bergetappes in het parcours opgenomen. Twee keer wordt er in het hooggebergte bergop gefinisht.Na de start in Luik volgen nog twee Belgische etappes voordat het peloton de Franse Kanaalkust aandoet. Daarna wordt weer boven Parijs langs koers gezet naar Lotharingen, de Vogezen en de Jura. De achtste etappe finisht in het Zwitserse Porrentruy. Of ook andere landen zoals Italië en Spanje aangedaan worden, is nog niet duidelijk.
Alpen
Vervolgens wordt koers gezet naar de Alpen. Via de Provence gaat het peloton daarna door naar de Pyreneeën. Tenslotte wordt recht omhoog door Frankrijk gestoken op weg naar Parijs. Op de voorlaatste dag wordt tussen Bonneval en Chartres de tweede tijdrit gereden voor de traditionele aankomst op de Champs-Élysées.Behalve de finishplaatsen valt nog weinig zinnigs over de route te zeggen. Welke bergen precies beklommen worden, is bijvoorbeeld niet uit de verkregen informatie te halen.© Novum