Shimano’s Ultegra Di2 wint zowel de vak- als de publieksprijs van de Bike MOTION Benelux Award 2011. De jury oordeelde dat elektronisch schakelen weliswaar niet nieuw is, maar dat Shimano met Ultegra Di2 de bestaande mogelijkheden zo heeft doorontwikkeld dat elektronisch schakelen aan de vooravond staat van de doorbraak bij het grote publiek.

Quote van de jury: ‘de functionaliteit van Ultegra Di2 is net als bij de Dura-Ace Di2-groep feilloos, maar door het kabelsysteem te vereenvoudigen en de productie goedkoper te maken, komt de groep binnen het bereik van iedere racefietser. Het is daarom onze overtuiging dat door deze innovatie elektronisch schakelen gaat doorbreken’.

Publieksprijs
Bezoekers konden een stem uitbrengen voor de publieksprijs. VNU Exhibitions, organisator van Bike MOTION Benelux, nam het initiatief voor deze prijzen om een extra impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de sportieve fietsbranche.

Test it yourself campagne Shimano zal in 2012 op veel evenementen in de Benelux aanwezig om mensen de voordelen van Di2 te laten ervaren. Daarnaast hebben 130 dealers in de Benelux Di2 testfietsen klaarstaan voor een proefrit.

Over Ultegra Di2
De Shimano Ultegra 6770-serie met Di2 technologie bestaat uit Dual Control shifters, elektronische voor- en achterderailleur, een batterij en elektronische kabels. De overige onderdelen – zoals het HOLLOWTECH II crankstel, remklauwen, cassette, tandwielen en de ketting – komen van de mechanische Shimano Ultegra 6700 groep. De kabels bestaan uit twee kerndraden, de connectoren zijn daardoor klein met een diameter van 5.1 mm. De kabels zijn met elkaar verbonden via een eenvoudig ‘plug en play’ systeem.De SEIS (Shimano Electronic Intelligence System) is gebaseerd op het Shimano Index Systeem (SIS). Met het verschil dat bij Di2 de schakelactie tot stand gebracht wordt door elektronica in plaats van mechanica.Ultegra 6770 producten zijn exclusief beschikbaar in de nieuwe Ultegra glossy grey kleur. De groep is niet compatibel met Dura-Ace Di2.

www.shimano-benelux.com