Met een mooie fietsroute, erg goed weer voor de tijd van het jaar en een leuke groep waren de ingrediënten er om er een leuke dag van te maken. Met de fiets met Fiets naar de Bikemotion! Vanuit Amsterdam, Gouda, Den Bosch en Apeldoorn werd er op de zondagmorgen om 10 uur vertrokken. Het initiatief om met Fiets naar de beurs te fietsen kent al een hele traditie. Voor veel fietsers is het een jaarlijks terugkerend tocht.

Tekst: Mathijs Wagenaar / foto`s: diverse deelnemers

De hond van de fotograaf mocht mee op de foto

De deelnemers konden zich van te voren opgeven (ook niet- abonnees) zodat er rekening gehouden kon worden met de grote van de groepen. Fiets verzorgde de bewaakte fietsenstalling, douche gelegenheid, trein kaartje voor de fiets en toegang tot de beurs en een consumptie. Als deelnemer(-ster) was het dus een goed verzorgt uitje!

Vanuit Apeldoorn vertrokken we met een groep 7 rijders waaronder 2 trotse rijders van een titanium fiets en een tandem. Twee deelnemers waren al opgewarmd door met de fiets vanuit respectievelijk Beek en Ede de tocht na Apeldoorn te maken. We vertrokken iets na 10-en echter bleek er nog 1 rijder door een wegopbreking iets verlaat. Na een kleine oponthoud konden we verder. We reden via de Hoog Soeren, Kootwijk, Harskamp, Ede, Maarn, Zeist (langs slot Zeist) en Bunnik door uiteindelijk bij de Bikemotion aan te komen.

 

Via de hoofdingang worden we direct na de fietsenstalling geleid waar de toegangskaarten en treinkaartjes uit worden gereikt. Douchen kan in de artiesten kleedkamer waarna een ieder zich kon vermaken met al het moois op de beurs. Enkele opvallende zaken: Petra uit Ede had door de extra lus na Apeldoorn zo`n 130 km op de teller. Nog “gekker” maakte Frank het door nog een stuk na huis te fietsen kwam hij op zo`n 190 km uit. Een extra vertegenwoordiger van Fiets op de beurs konden we “handig” krijgen doordat een deelnemer zijn shirt was vergeten. Bedankt! Rob bedankt voor de route en de deelnemers voor de gezellige tocht.

Een reactie achteraf: Ik vond het met alles erbij een heel leuk initiatief van “Fiets” om samen naar de beurs te rijden en ook leuk om met mensen te fietsen die je daarvoor helemaal niet kende. Nog een bedankje aan “Fiets” voor de organisatie, kaartjes en opvang in Utrecht.