…dat is de Actaeon. Van n°7even bikes. Nu de weeromstandigheden drastisch wijzigen en de wegen met glibberige vallende bladeren bedekt worden is het tijd om de fiets van schouder te veranderen. De racefiets op stal zetten en er de crossfiets uithalen is in de aankomende winterperiode een goed alternatief om al fietsend bezig te blijven. Van de racefiets naar de crossfiets overstappen kan alleszins zonder al te veel bruuske overgangsverschijnselen gebeuren. Bijgevolg kan het nieuwe seizoen voorbereiden zowel op verharde als onverharde wegen plaatsvinden.

Om hun gamma voor het seizoen 2012 verder uit te breiden en aan de vraag te voldoen besloten de n°7even framebouwers om een Actaeon, “God van de behendigheid”, crossfiets aan hun bestaande collectie toe te voegen. Dit met “Hydroform tubing” gemaakte superlichte aluminium 6061 frame voldoet aan alle eisen die men van een cyclocrossframe kan verwachten. Zo is o.a. de crossframe geometrie gebaseerd op de n°7even raceframes. Op die manier kan de zitpositie van de racefiets ook bij de crossfiets optimaal ingesteld worden.

Een UD Full carbon Cross vork maakt het framegedeelte compleet. Het Actaeon frame is met een Sram Rival groep afgemonteerd. Voor het stuur, de stuurpen en de zadelpen werd voor de componenten van FSA gekozen. Op de zadelpen staat een Prologo Kappa zadel gemonteerd. De Fulcrum Racing 7 wielen zijn voorzien van Schwalbe CX Comp crossbanden. In wit/grijs in de maten 50-53-56 en 59 beschikbaar.  Adviesverkoopprijs Actaeon crossfiets: vanaf € 1299,-   frameset: € 699,-

www.n7evenbikes.be