”Het kan allemaal wel wat scherper”, keek hij terug op vooral de prestaties van de profploeg dit jaar.
”Al met al ben ik tevreden. We begonnen het seizoen dominant, vielen aan. Maar ons doel is een structurele plaats in de wereldtop. Dan mogen we van iedereen een extra stapje verwachten.”
”We zullen scherper moeten zijn in de wedstrijdbenadering en de evaluatie. Iedereen moet trots zijn om voor onze ploeg te rijden.”
Vrouwenploeg
Knebel was trots dat hij dinsdag in Utrecht vier ploegen kon presenteren, naast de 27-koppige profploeg kwamen ook het Continental Team, het Off Road Team en de nieuwe vrouwenploeg op het podium.
”Met de vrouwenploeg rond Marianne Vos is de cirkel rond. Met Gesink als enige kopman waren we dit jaar kwetsbaar in de Tour. Komend jaar starten we met drie Nederlanders voor het klassement. We maken dus stappen.”
De Rabobank hield zich bij de profs redelijk koest op de transfermarkt. Alleen de Australische sprinter Mark Renshaw en Jetse Bol en Wilco Kelderman die van de Continentals overkwamen, zijn nieuw.
”Bewust”, zei technisch directeur Erik Breukink. ”We hebben een jonge ploeg die op alle fronten kan meedoen. Kopen is niet altijd een garantie voor succes. We geven de jonge renners de tijd zich te ontwikkelen.”
Nieuwe poging
In de Tour boekte de met veel ambitie gestarte ploeg een etappezege door Luis Leon Sanchez. De jongelingen Steven Kruijswijk (negende in de Giro) en Bauke Mollema (vierde in de Ronde van Spanje) lieten zich in grote ronden zien. Ze dwongen ermee af dat ze volgend jaar met Robert Gesink opnieuw een poging gaan doen de Tour naar hun hand te zetten.
”De eerste uitdaging is ze alledrie fit aan de start in de Tour te krijgen”, wilde Breukink dinsdag een nieuwe hosannastemming voorkomen.
”Het is wel bijzonder”, gaf de voormalige nummer drie van de Tour aan. ”We hebben een goede lichting Nederlandse klassementsrenners. Hopelijk leidt dat tot iets moois.”
© ANP