Extra info: Schrijver, tv en theatermaker Wilfried de Jong komt terug op het toneel. Samen met de band Ocobar (bekend van het tv-programma Holland Sport) smeedt hij zijn wielerteksten en hun muziek samen tot een voorstelling die bulkt van de literaire vondsten en muzikale uitspattingen. Het is fietsen op soul, sprinten op funk, een berg beklimmen op dromerige melodieën. En natuurlijk gaat de wielrenner na de finish op zoek naar broeierige romantiek in zijn hotelkamer. Door de indringende verteltrant van Wilfried de Jong word je meegezogen in de verhalen. Alsof je meerijdt op een tweede zadel.

Wie goed luistert, ziet de beelden voor zich: het wielervolk dat buiten wacht op de komst van het peloton, de eenzame strijd van de fietser op een steile berg en de liefde van het meisje dat thuis een heel seizoen op haar renner wacht.

Laat je meezuigen in de dynamiek van Man en Fiets, een theatrale toertocht door de aderen van een sporter. Net als in het succesvolle programma Holland Sport, kunnen ook niet-sportliefhebbers genieten van de manier waarop Wilfried de Jong de verhalen vertelt. Omdat ze echt, puur en muzikaal zijn. Info over wanneer en waar: www.bunkertheaterzaken.nl