De Émonda is de meest klassieke koersfiets van Trek. En dat terwijl-ie pas sinds 2014 op de markt is. Hij is niet zo spectaculair als de Madone, toch is hij verreweg het meest allround model van de Amerikaanse firma.

In 2017 heeft de Émonda een opfriscur sus gehad. Er zijn twee types: de SLR en de SL en er zijn modellen met schijfremmen bijgekomen. De profs rijden uiteraard op de meest doorgevoerde en lichte Émonda SLR, de Race Shop Limited. In 2018 gaan Bauke en co met een opvallend rood model met Shimano Dura-Ace Di2 en schijfremmen de baan op.

Deze van OCLV 500 geproduceerde SL 6 is de ‘middenmoter’. Afgemonteerd met een Ultegra 11-speed groep en veel Bontrager-onderdelen. Het is eigenlijk een simpel frame. Vrij ronde vorm van de onderbuis en de bovenbuis, slanke achtertrein en geïntegreerde bracketlagers – BB90 noemt Trek dit – en patjes met alu inserts en intern lopende derailleurkabels. De ingang van de kabels bevindt zich aan de bovenzijde van de onderbuis. De SL heeft direct mount-remmen. De rem-kabel loopt vanaf de rechterkant door de bovenbuis naar de linkerkant.

De in twee lengtes verkrijgbare ‘Ride Tuned seatmast cap’ zadelpen schuif je over de staande buis in plaats van erin. In vergelijking met de ‘oude’ SL is de 2018-SL iets lichter en stijver geworden (118 Nm, tegenover 94 Nm voor het 2016-model). Op de weg merk je daar weinig van: de Émonda SL is vooral een heel goede racefiets. Maar wat maakt deze Trek nu tot zo’n hebbeding? De chique diepgrijze kleur en natuurlijk de kekke hoge Aeolus Pro 3-wielen. Die geven de Émonda net wat meer smoel. De eigen Bontrager direct mount-remmen zijn goed te doseren en doen niet veel onder voor de Shimano-modellen.

In vergelijking met een Madone is de Émonda nog net wel het jongetje dat niet wordt gekozen bij gym, maar dat maakt-ie dan weer subiet goed door het lage gewicht en de wendbaarheid. Ja, carbon wielen kennen beperkingen als het regent. In een afdaling. Maar als je hiervoor kiest, weet je dat je daarmee moet leren leven. Kick ass!

A Speciale seatmast.
B Bontrager 25 millimeter banden.
C 50/34 crankstel.