Eindelijk hebben we dan de voorspelde ‘ijstijd’. Om tijdens deze koude periode toch comfortabel en stijlvol met de fiets op pad te kunnen, ontwikkelde fabrikant Bio-Racer het Freezing Jacket. Het Freezing winterjack is vervaardigd van twee verschillende technische stoffen die tot een mooi geheel zijn gemaakt.

Het gebruikte Silver QD11 bestaat uit een zachte gladde buitenkant en een aangename fleece binnenzijde. Deze stof moet daardoor een isolerend effect hebben om zo de lichaamswarmte vast te houden. De functionaliteit van de Silver QD11 stof zit in het Airtek membraan dat zich tussen de stoflaag bevindt. Dit membraan heeft als eigenschap om het lichaam van de koude buitenlucht af te schermen en tevens het transpiratievocht naar buiten te transporteren. Op die manier moet het lichaam droog blijven en daardoor ook op een comfortabele gevoelstemperatuur worden gehouden.

Het andere deel van het Freezing jack bestaat uit een gebrusht zogenaamde Lombardia fleece stof. Dit two-way stretch materiaal biedt een perfecte pasvorm en heeft tevens een thermische functionaliteit.

Achteraan is dit Bio-Racer jack voorzien van twee open zakken en één dichte zijdelings openritsbare achterzak. Tegen een volledige koudebescherming en opspattend vuil vanaf het achterwiel is de achterzijde van het Freezing jack iets langer gemaakt. Goed geplaatste reflecterende accenten bevorderen de zichtbaarheid.

Verkrijgbaar in zwart met gele accenten of in zwart/wit in de maten S t/m XXL voor €159,-

www.bioracer.com