“Op ons trainingskamp in Tenerife heb ik gezien dat hij op de weg terug is. Hij heeft zich daar enorm verbeterd”, aldus Nibali tegen Radio Sportiva.

“In de Giro del Trentino en de Ronde van Romandië zag je zijn conditie al groeien. Ik weet zeker dat hij grootse dingen gaat laten zien in de Giro.”

De 34-jarige Basso won de Ronde van Italië in 2006 en 2010. Zijn land- en ploeggenoot Nibali laat de rittenkoers, waarbij hij de afgelopen twee jaar op het podium eindigde, schieten. Hij focust zich volledig op de Tour de France.

Kreuziger

Nibali ziet in zijn voormalig teamgenoot Roman Kreuziger, nu rijdend voor Astana, een gevaarlijke outsider voor de eindzege in Italië.

“Hij heeft zich dit jaar vooral op de Giro gericht. Het parcours ligt hem bovendien goed. Het is niet zo zwaar als de vorige editie.”

Toekomst

Nibali sprak ook nog over zijn toekomst bij Liquigas. De klimmer heeft een nieuwe aanbieding op zak, maar zou ook begeerd worden door Astana en BMC.

“Er zijn veel aanbiedingen, waarvan sommige interessant zijn. Ik ben nog steeds in gesprek met Liquigas. In de komende tijd zal meer duidelijk worden.”

© NUsport