“Ik zal er alles aan doen om in de top vijf te eindigen”, laat de renner van RadioShack-Nissan-Trek optekenen in de krant Quotidien.

“Maar ik weet dat het niet eenvoudig zal worden. Als je de Giro rijdt in de aanloop naar de Tour, is het moeilijk een hoofdrol te spelen.”

Schleck werd pas vorige week toegevoegd aan de selectie van RadioShack-Nissan-Trek, als vervanger van de geblesseerde Jakob Fuglsang.

“Excuses wil ik niet zoeken, maar ik heb natuurlijk niet de meest ideale voorbereiding achter de rug. Gelukkig is de beginfase niet al te zwaar. Ik zal er langzaam in moeten komen.”

Contador

De Luxemburger wil zijn situatie niet vergelijken met die van Alberto Contador, die in 2008 ook vlak van tevoren besloot de Giro te rijden. Zijn ploeg Astana kreeg destijds op het laatste moment te horen dat ze van start mocht gaan.

“Door mijn palmares word ik tot de favorieten gerekend. Dat snap ik. Maar mensen moeten dat niet doen op basis van het succes van Contador. Hij had er vier jaar geleden echt wel rekening mee gehouden om deel te nemen.”

“Ik daarentegen heb na Luik-Bastenaken-Luik even gas teruggenomen. Als leider van de ploeg zal ik echter mijn verantwoordelijkheid nemen.”

© NUsport