Trek heeft in de Verenigde Staten de nieuwe fiets gepresenteerd van Jens Voigt. De fiets is gespoten in een kleurstelling die speciaal voor de Duitse renner van Radioshack is ontworpen. Vorig jaar kregen zijn teamgenoten Fabian Cancellara en de gebroeders Schleck ook al hun eigen fiets.

Voigt start dit weekend in de Amgen Tour of California. Het kleurenschema van zijn Trek is gebaseerd op een uitspraak van de Duitser: ,,Shut up Legs” (Benen hou nu eens op met zeuren’) . Deze quote is te lezen op de bovenbuis. Volgens de fietsenfabrikant staan de woorden voor de filosofie van Voigt dat presteren vooral een mentale kwestie is. ,,Ik heb veel met ontwerpers over de fiets gediscussieerd, vooral over de manier waarop ik het wielrennen benader”, zegt de Duitser. ,,Zo ontstond het thema rondom een wolf. Het geeft de fiets de uitstraling van een aanvaller pur sang. Dat past bij mij”.

De kop van de wolf komt terug op ondermeer de zitbuis. Ook zijn er allerlei statistieken uit de lange carrière van Voigt in de fiets verwerkt. En dat is niet alleen een standaard statistiek als 64 overwinningen. Voigt kwam zelf met een aantal bijzondere weetjes op de proppen: 100 valpartijen en 11 gebroken botten.