Bradley Wiggins rijdt op een Pinarello Dogma 2. De afmontage van zijn Pinarello is allesbehalve standaard. Geen van zijn fietsen is hetzelfde. Wiggins maakt af en toe zelfs gebruik van onderdelen die niet van de teamsponsors afkomstig zijn.

In één van bergritten maakt Wiggins graag gebruik van wielen die rond een Chris King R45 naaf, dubbel gekruist gespaakt zijn. De lage carbon tubevelg was niet gestikkerd, maar is waarschijnlijk van Shimano

Op één van de twee reservefietsen zitten wielen met een Tune Mig 45 naaf en een Mag 150 achternaaf. Beiden waren gespaakt op een HED S3 carbon tubevelg. De naven zouden respectievelijk slechts 45 en 150 gram wegen. De derde fiets van Wiggins was uitgerust met de nieuwe Shimano Dura Ace carbon tubewielen met een breed profiel.

De voorbladen op de Pinarello zijn ovaal. Bradley Wiggins rijdt al lang met dit soort bladen. Zijn mecaniciens hebben de logo’s afgeschuurd om geen ruzie te krijgen met teamsponsor Shimano. Ook maakt de Brit gebruik van een Token chaincatcher.

 

  

  

 

Andere specificaties:

Bracket:  ‘Prototype 2’ Shimano

Zadel: carbon-railed Fi’zi:k Arione

Bidonhouders: Elite carbon, vastgemaakt met aluminium schroefjes

Pedalen: Speedplay Zero Nanogram