De Engelsman Mike Hall vestigde vorige maand een nieuw wereldrecord door in 91 dagen rond de wereld te fietsen. Toch was voor dit record ook een vliegtuig nodig om van continent naar continent te reizen. Ebrahim Hemmatnia weigert om bij zijn reis om de wereld een vliegtuig te gebruiken. Hij bouwt met een team aan een amfibische fiets. Hij wil de eerste zijn die in hetzelfde voertuig langs de evenaar om de wereld fietst.

35.000 kilometer over zee en 15.000 kilometer over land. Dat is de opgave die Hemmatnia te wachten staat. Zijn expeditie heeft ‘No Limits on Earth’ als titel meegekregen. De start en finish zijn in Dakar in Senegal. Een groot deel van de reis gaat door ontwikkelingslanden. Hemmatnia wil in de landen waar hij doorheen fietst, onderwijs- en ontwikkelingsprojecten ondersteunen.

De fiets heet Ad Infinitum en is 6 meter lang en 1 meter 40 breed. Het casco heeft een corecel kern, de huid is van carbon. De fiets wordt aangedreven met een fietsmechanisme en heeft 20 versnellingen. Er is een propeller op de fiets voor voortstuwing over water. Als buffer zijn wel enkele accu’s aan boord. Ook beschikt de fiets over zonnecellen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fWegHBNrkz4[/youtube]