In 2016 besloot ik, na best wel lang twijfelen, wikken en wegen, dat ik wilde gaan fietsen. Mijn basketball carrière liep op zijn eind, en ik wilde toch wel lekker in beweging blijven. Ik zocht een sport die ik kon doen wanneer het mij uitkomt en dan is hardlopen ook een voor de hand liggende keus, maar daar heb ik dus een hekel aan. Ik heb 63 keer hardgelopen (ja, ik meet en bewaar alles, daarover later meer ;-)), en geen enkele keer het gevoel gehad dat het lekker ging of dat ik het leuk vond. Maar ook de enthousiaste verhalen van manlief als hij terugkomt van zijn fietsrondjes speelden mee bij mijn beslissing om voor fietsen te kiezen.

Even voorstellen

Mijn thuisbasis en fietsomgeving is Lelystad, waar ik woon samen met Edwin en onze 2 kinderen van 9 en 13. Ik werk 4 dagen in de week in Zwolle (kantoorbaan) en naast het fietsen rij ik ook nog paard. Daarnaast hou ik heel erg van mooi weer, gezelligheid en lekker eten en drinken. En natuurlijk van op vakantie gaan. Dat wisselt van een campingvakantie in Spanje tot een rondreis op de (toer)fiets in Thailand.

Tja, en dan moest het er eindelijk van komen op mijn 40ste. …. ik werd fietser! Dus wat was ik blij toen mijn fiets binnen kwam. Via Internet hadden we een Kuota frame besteld met de belofte van Edwin dat hij daar een complete racefiets van zou opbouwen met oude spulletjes van hem. Er moest dus nog van alles gesleuteld, afgesteld en aangedraaid worden aan de fiets. Wat precies weet ik allemaal niet en nog steeds niet trouwens. Dat is natuurlijk wel een dingetje, want wat als ik een lekke band krijg onderweg? Gelukkig heb ik een heel handige manlief voor nu en zal ik vast steeds meer zelf kunnen. .. toch? …. misschien …. ach hoe moeilijk kan het zijn:-)

Voor 2017 heb ik 1500 kilometers als doel. Misschien niet heel ambitieus, maar waarschijnlijk wel heel realistisch.

In 2016 was het mijn doel om 1000 kilometers te maken en dat is gelukt. Overigens zonder lekke banden, dus weet ik nog steeds niet of ik ze ook daadwerkelijk zelf kan verwisselen.  Voor 2017 heb ik 1500 kilometers als doel. Misschien niet heel ambitieus, maar waarschijnlijk wel heel realistisch. En mocht het heel goed gaan met die kilometers, dan kan ik mijn doelstelling altijd nog naar boven aanpassen, dat werkt meer stimulerend dan naar beneden ; -)

Over mijn eerste en verdere fietsavonturen kun je vanaf nu mijn blog op Pedala lezen. Ik vind dat zo leuk!  En stiekem is het een goede stok achter de deur om ook daadwerkelijk op de fiets te stappen. Want hoe leuk ik het ook vind, soms heb ik dat wel nodig. Ik ga met jullie delen waar ik tegenaan loop als beginnend wielrenster. Over klikpedalen, dunne bandjes, gekke hartslagwaardes, mijn cijferfetish (lang leve Strava!), de lol van samen fietsen, pijntjes op plekken waar je ze niet wilt, het maffe wielertaaltje (wel eens van een afloper gehoord?), het halen van mijlpalen en wat er verder op mijn pad komt. De volgende keer gaat het over mijn eerste kilometers.