Cube komt in de collectie voor 2013 met twee nieuwe 29-er mountainbikes. Het gaat om de lichtgewicht carbon hardtail  Elite Super HPC 29 en de AMS 100 Super HPC 29 , die vol is geveerd.

Het frame van de carbon hardtai Elite Super HPC heeft volgens de fietsenfabrikant een lichtere carbon lay-up, dan zijn voorganger, de REACTION 29. Volgens Cube draagt dit bij aan een verbeterde stijfheid. Extra stijfheid biedt ook de X12 steekas aan de achterkant van het frame.

De nieuwe AMS 100 Super HPC 29 completeert de AMS-familie van full-suspension fietsen. Deze super lichter carbon 29er biedt 100mm veerweg. Het frame is afgestemd op gebruik tijdens cross-country en marathon races. Het totale gewicht van de fiets is minder dan 10kg. Het gebruik van aluminium in de framestructuur is volgens Cube tot het minimum beperkt. Alle lagerschalen en linkplaten zijn volledig gemaakt van carbon.

Wendbaarheid

De beide modellen maken gebruik van Cube’s zogeheten Agile Ride Geometry.De bottom bracket hoogte van een Cube 29 is hetzelfde als bij een 26” fiets. De speciale positionering van de voorderailleur biedt meer tyre clearance. Dit maakt het ook mogelijk om de chainstays korter te maken wat volgens Cube bijdraagt aan de wendbaarheid en stuurgedrag van de fiets. De positie van de derailleurbevestiging heeft als extra voordeel dat de zitbuis niet gebogen hoeft te worden of een gewijzigde positie heeft ten opzichte van de bottom bracket buis, dus iedere maat fiets heeft dezelfde zitbuishoek.

Cube gebruikt verende voorvorken met een custom offset. Door het gebruik van identiekebalhoofdhoeken als bij een 26” fiets, biedt de custom offset van de vork exact dezelfde naloop. Dat levert volgens de fabrikant een  positieve bijdrage aan het rijgedrag, de wendbaarheid en de besturing van de fiets. Tevens is er meer ruimte tussen de voeten van de rijder en het voorwiel in vergelijking met andere 29ers op de markt.