30 jaar lang reist sportjournalist Guido Bindels de wereld over voor de Haagse Courant. Hij ziet ondermeer Danny Nelissen wereldkampioen worden in Colombia en verslaat meerdere Olympische Spelen. In Onderweg doet Bindels verslag van zijn reizen.

Bindels schrijft verslagen waarin de sport figureert. In Columbia ziet hij de dood in de ogen, wanneer bandieten hem in een taxi willen overvallen. Bindels geeft zich niet over, maar vlucht met de voet op het gaspedaal. Wat volgt is een wilde achtervolging door het Andesgebergte.

Grappig is een ontmoeting met actrice Melanie Griffith, Bindels weet niet dat ze beroemd is en bovendien getrouwd met Don Johnson. Onder de tonen van het Amerikaanse volkslied, Bonny Blair is in Albertville net Olympisch kampioen geworden, volgt een persoonlijke ontboezeming van de Amerikaanse actrice.

Persoonlijk is ook een ontboezeming van Bindels zelf. ‘’Als het over spelregelkennis en jurysporten gaat ben ik misschien wel de slechtste sportjournalist van Nederland’’, bekent de schrijver. Onderweg is het zesde boek van Bindels. Eerder schreef hij ondermeer een boek over Teun van Vliet.

Uitgeverij Elikser

isbn: 9789089544308