Ten Dam kwam in de bergetappe als negende over de streep, Gesink als tiende. Het Nederlandse duo verloor een kleine twee minuten op de toppers.

Volgens ploegleider Ardi van Houwelingen is dat een uitstekende prestatie. “Iedere
bergetappe zijn het dezelfde drie renners die de dienst uitmaken, maar onze jongens horen daarachter absoluut bij de besten in koers.”

Ten Dam eindigde een paar seconden voor Gesink, maar had afgezien op de slotklim. ”Het is misschien geweldig voor de toeschouwers maar niet voor de klimmers. Het was zo ongelooflijk steil. Dit was niet meer leuk. Het deed alleen maar pijn. Nu heb ik wel een goed gevoel.”

”Ik denk dat ik het goed doe voor de top tien en voor de achtste positie. Igor Anton komt wel dichterbij, maar de andere mannen achter mij lopen achterstand op. De top tien is meer en meer een mogelijkheid.”

Akelig tempo

Gesink won tijd terug op Chris Froome en Dani Moreno, maar bleef zesde in het algemeen klassement.  ”Ik voel me nu heel erg goed en pak toch tijd op mannen die voor me staan. Net niet genoeg, maar het geeft wel weer hoe de krachtsverhoudingen nu aan het einde van de ronde liggen. Ik had gewoon een heel goede dag.”

”Ze reden de hele dag een akelig tempo. Op dat soort momenten merk ik, dat ik toch nog wat kracht en macht tekort kom. Maar we weten allemaal waar ik vandaan kom. Waar ik nu sta, is heel goed vind ik.”

© NUsport