Op de aankomende editie van Bike MOTION Benelux in Utrecht zullen meer dan 600 merken hun producten presenteren.

Vorig jaar kwamen 28.000 bezoekers naar deze beurs voor de sportieve fietser. In de voorverkoop zijn kortingskaarten te bestellen.Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober, met op maandag 15 oktober de afsluitende vakdag, is in de Jaarbeurs Utrecht al het nieuws te vinden over racefietsen en mountainbikes, trekking- , BMX- en trialfietsen en daaraan gerelateerde producten en diensten. Bike MOTION Benelux is het jaarlijkse feestje van de branche en wordt steevast aangedaan door bekende profwielrenners voor een Meet & Greet met de fans.

De beurs is voor de derde achtereenvolgende keer het platform voor de verkiezing van de Bike MOTION Benelux Awards. Het aantal categorieën is uitgebreid van twee naar drie. Naast producten op het gebied van wielrennen en mountainbiken mogen voor het eerst ook complete fietsen worden aangemeld. Ook nieuw is dat de vakjury vijf producten zelf mag voordragen. Voor deze vijf ‘green cards’ hoeft geen inschrijfgeld betaald te worden.

In elke categorie selecteert de vakjury drie nominaties en bepaalt hieruit samen met de bezoekers, die via de beurssite kunnen stemmen, de Award winnaars. De stem van de bezoekers telt voor 40% mee, die van de jury voor 60%. 
De winnaars worden voorafgaand aan Bike MOTION Benelux bekendgemaakt. Alle nominaties kunnen tijdens de beurs worden bewonderd langs de Nominatie Route. De winnende producten worden geshowd op de speciale Award stand.
KortingskaartenIn de online voorverkoop zijn kortingskaarten van 14 euro verkrijgbaar. Aan de kassa of online tijdens de beursdagen kost een kaartje € 15,50. Voor bezoekers tot en met 16 jaar onder begeleiding van een volwassene is de toegang gratis.

Locatie:Jaarbeurs Utrecht.
Openingstijden:

  • Vrijdag 12 oktober 12.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 13 oktober 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag 14 oktober 10.00 – 17.00 uur
  • Maandag 15 oktober 10.00 – 17.00 uur (exclusief voor vakhandel en pers)