Pedala lezeres Astrid test het komende halfjaar een Sensa Emilia. Via ons forum deelt zij haar ervaringen. Deze week deel 2.

Parijs-Roubaix: ik waag me er niet aan met al die kasseien maar als je een beetje afstanden wilt fietsen, ontkom je nooit helemaal aan klinkerweggetjes of aanverwant. Zo ook afgelopen weekend.

De Sensa Emilia, vriendlief en ik togen er met z’n drieën een weekendje op uit richting het hoge Noorden en streken neer in het oh zo pittoreske Westervelde (in de buurt van Veenhuizen, je weet wel: van het gevangenismuseum). Ik ben er nog steeds niet achter of we nu in Friesland, Drenthe of Groningen zaten. En om die verwarring in stand te houden, kozen we voor een tocht van c.a. 124 km door deze 3 provinciën. Als al aangekondigd, bleven de vele klinkers niet uit en vrolijk hobbelden we in het zonnetje over het oneffen en soms onvoorspelbare wegdek. Met de nadruk op vrolijk, want de Sensa Emilia ving met haar dempend vermogen de lichte schokjes (ja, we zaten per slot van rekening toch ook nog eens in het risicovolle gebied van de boringen van de NAM 😉 ) aangenaam op.

Witte kat

Het was plezier om deze demping zo te ervaren. Mijn vorige fiets was daarin minder comfortabel. Na een tijdje over hobbelig wegdek voelde ik het altijd al meteen in mijn polsen, gevolgd door dan vrijwel meteen een vreemd doof/tintelend gevoel in m’n handen . Wie vroeger ooit aan de 2 polen van een Witte Kat batterij heeft gelikt, weet meteen welk gevoel ik bedoel. Niet echt aangenaam dus. Wat demping betreft krijgt de Sensa Emilia een mooi plusje achter haar naam.

Dames op kop!

Zo kon ik volop genieten van ons ritje in de 3 noordelijke provinciën met de Sensa in het wiel van vriendlief. Er stond een straf windje en de meters die ik voorop reed, waren op 1 hand te tellen. En dat hadden meerdere dames bedacht. We kwamen onderweg toch nog wel ‘setjes’ tegen en wat me opviel is dat die dames telkens in het wiel fietsten van hun mannelijke partner. Slim bedacht, net als ik natuurlijk. Maar ik zou toch wel willen pleiten voor wat meer dames op kop. Misschien kunnen we eens een datum prikken voor een nationale “dames op kop”-dag.

Met een afsluitende vraag: Wie is voor?

Wordt vervolgd!