Willier Triestina informeerde ons met het volgende: de voorvorken van het model Wilier Izoard XP welke tussen 1 oktober 2011 en 22 oktober 2012 zijn uitgeleverd zijn kunnen mogelijk defect zijn. Vanwege bovenstaande kondigt Wilier Triestina uit voorzorg een vrijwillige terugroepactie aan om de veiligheid van uw Wilier Izoard XP te verifiëren. Allereerst verzoeken wij om iedere Izoard XP die is aangekocht in bovengenoemde periode niet te gebruiken totdat een controle is gedaan.

Alle Izoard XP frames en fietsen die door Veltec Benelux zullen worden verstuurd na 22 oktober 2012 zijn gevrijwaard van bovengenoemd probleem.

Zie onder de details voor de verificatie:

PRODUCT: WILIER IZOARD XP VOORVORK

RISICO: Het gebruik van de Izoard XP met de betreffende voorvork kan resulteren in een falen hiervan. Met als mogelijk gevolg een val of ongeluk met ernstige consequenties.

OMSCHRIJVING VAN HET DEFECT: Van enkele voorvorken van de Izoard XP is gebleken dat de productie niet binnen opgegeven specificaties is gebeurd. Waardoor deze een dunnere aluminium vorkpijp hebben dan de bedoeling is.

INSTRUCTIES TER VERIFICATIE: Indien de fiets of het frame is aangekocht na 1 oktober 2011, gebruik deze dan niet meer. U moet de deugdelijkheid van de voorvork controleren door het serienummer hiervan te controleren. Hiervoor demonteert u de voorvork en neemt u het serienummer op. Het serienummer is samengesteld uit 2 letters en 4 cijfers en is aan de voorkant van de vorkpijp ingeslagen. (zie afbeelding op volgende pagina).De serienummers die betrokken zijn bij deze terugroepactie zijn:

Serienummers: LH 0001 t/m LH 4000
Serienummers: L J 0001 t/m L J 2000

UPDATE 25-10-2012:
De recall is nog steeds actueel, echter is het aantal betrokken serienummers kleiner dan initieel gecommuniceerd. Enkel voorvorken met serienummers LH 0001 – LH 4000 dienen omgeruild te worden. Dit in tegenstelling tot eerdere memo’s dienen de vorken uit de serie LJ 0001 – LJ 2000 dus niet vervangen te worden.

Indien het serienummer van uw voorvork binnen de reeks met potentieel defecte vorken valt, zullen we zo snel mogelijk een vervangende voorvork toesturen. Hiervoor verzoeken we u om eerst het bijgevoegde formulier volledig in te vullen en toe te sturen of om het online retour formulier op www.veltec.com/recall volledig in te vullen.

De mogelijk defecte voorvork moet, na vervanging, onbruikbaar worden gemaakt door de vorkpijp ter hoogte van de vorkkroon door te zagen.

Voor aanvullende informatie, vragen of opmerkingen: recall@veltec.com of  +31 (0)40 2072654

Wilier Triestina heeft altijd één doel: loyaal zijn. We weten dat onze klanten dit van ons verwachten. We zullen dan ook samen met onze medewerkers en leveranciers snel de hoge kwaliteit van de Izoard XP herstellen.