”Ik weet zeker dat ze de waarheid niet vertellen”, zei de renner over verklaringen van onder anderen voormalig ploegbaas Theo de Rooij en oud-ploegleider Erik Breukink.

Rasmussen werd in 2007 door de ploeg uit de Ronde van Frankrijk gezet en ontslagen nadat gebleken was dat hij had gelogen over zijn verblijfplaatsen voor de Tour.

”Misschien zijn er meer waarheden”, sprak hij cryptisch, ”maar ik weet zeker dat ze wisten waar ik was voor de Tour.”

Rasmussen had bij zijn whereabouts ingevuld dat hij in Mexico zat, maar in werkelijkheid verbleef hij in Italië.

De zaak rond de Deen wordt op 18 december vervolgd. Dan roept zijn advocaat André Brantjes getuigen op die zouden moeten aantonen dat de inderdaad in een vroeg stadium op de hoogte was van zijn sportieve fraude.

5,8 miljoen

Rasmussen kreeg een jaar na zijn ontslag op staande voet via de kantonrechter in Utrecht een ontslagvergoeding van ruim zeven ton. Hij eist 5,8 miljoen euro en stelt dat de ploegleiding altijd heeft geweten dat hij zich niet in Mexico had voorbereid op de Tour die hij leek te gaan winnen.

De Rooij en Breukink verklaarden maandag dat zij pas op 25 juli 2007 wisten dat de renner had gelogen over zijn verblijfplaatsen. Dat was destijds voor De Rooij reden Rasmussen uit de Tour te halen en een dag later te ontslaan.

© ANP/NUsport