Fietsen met meer dan 133km/h zonder motor, puur op menselijke kracht. Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet. Het wereldrecord sprint, dat geheel op eigen kracht is bereikt, staat op 133km/h. Het Human Power Team 3 zoekt fietsers die volgend jaar in Amerika een aanval op dit record willen doen.

Het Human Power team bestaat uit 21 studenten van  de TU Delft en de VU in Amsterdam. Op het moment werken de studenten uit Delft dagelijks aan het ontwerp van de nieuwste fiets die de VeloX3 gaat heten. De vele informatie uit voorgaande jaren wordt samen met nieuwe kennis gecombineerd om tot een definitief ontwerp te komen voor deze bijzondere fiets.

Aan de VU beginnen deze maand de selectiedagen. Met behulp van drie inspanningstesten worden twee sporters gekozen. Zij mogen volgend jaar meedoen aan de recordwedstrijd die verreden zal worden in Battle Mountain, in de Verenigde Staten. De drie inspanningstesten die gedaan gaan worden zijn: Wingate, VO2max test en een simulatie van de uiteindelijke race in Battle Mountain. De racestrategie voor de wedstrijd is erg belangrijk, aan de hand daarvan worden trainingsschema’s gemaakt en wordt onderzocht hoe de sporter zich optimaal kan voorbereiden. Opgeven voor de selectiedagen kan via dit adres: info@hptdelft.nl