HOOFDDORP – Lars Boom is te spreken over de aanstelling van Johan Lammerts als nieuwe bondscoach van de Nederlandse wielerprofs.

Door Nando Boers

Boom, die uitkomt voor Blanco Procycling Project (voorheen Rabobank) liet zich na het voorbije WK in Valkenburg zeer kritisch uit over Leo van Vliet, toen de verantwoordelijke coach. “Na wat er op het WK is gebeurd, hoef ik niet meer met hem samen te werken,” zei Boom toen.

“Johan is een rustige man,” zegt de Brabander zondagavond tegen NUsport, vlak voor vertrek van het trainingskamp van Blanco in Fuertaventura op de Canarische eilanden. “Het tegenovergestelde van Leo en dat is op zich goed. Geen gedoe.”

Boom, die in Valkenburg vijfde werd, heeft als veldrijder te maken gehad met Lammerts, die ook de bondscoach is van de vrouwen. Toen Boom in 2008 het WK in Treviso won, was Lammerts de coach.

“Hij regelt de zaken goed,” zegt Boom. “Hij probeert een groep te creëren en hij kan het sturen. Een strijdplan voor de race zouden we misschien ook wel zelf kunnen maken, maar het is goed als daar een bondscoach bij is.”

© NUsport/Nando Boers