Eigenaar Flavio Becca van RadioShack-Leopard-Trek noemt het bericht dat RadioShack na dit seizoen stopt met de sponsoring van de wielerploeg ‘pure speculatie’. 

L’Equipe meldde dinsdag dat de Amerikaanse elektronicagigant zich in de toekomst vooral wil richten op de Aziatische markt. Ook de recente dopingperikelen zouden reden zijn om uit de wielersport te stappen.

“We weten nog helemaal niet wat RadioShack gaat doen. Niemand van hen heeft contact met me gezocht om te praten over een einde van onze samenwerking, terwijl we constant in gesprek zijn met onze sponsors”, vertelt Becca aan de Luxemburgse krant Wort.

“Eén ding is zeker: het seizoen duurt nog lang. Het team moet zich dit seizoen bewijzen, dan geven we sponsors een reden om zich aan ons te verbinden.”

Schleck

Becca is ontevreden over de prestaties van Andy Schleck. De Luxemburger staakte vorige week de strijd in de Tirreno-Adriatico en kwam in opspraak omdat een Franse politicus hem ‘stomdronken’ zou hebben aangetroffen in een hotel, nota bene op de dag van zijn opgave.

“Waarom gaf hij geen duidelijke uitleg toen hij ernaar werd gevraagd in een interview? Hij kon toch gewoon vertellen wat hij die avond deed? Het was niet echt bevredigend. Uiteindelijk tellen alleen de resultaten, dat geldt voor iedere wielrenner.”

© NUsport