AMSTELVEEN – Johnny Hoogerland verwacht over vier weken de fietstraining weer te hervatten.

Dat concludeerde de Zeeuwse coureur van Vacansoleil-DCM zondagochtend tijdens een drukbezochte persbijeenkomst in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen.

”Ik hoop vandaag of morgen weer naar huis te kunnen. Afhankelijk van het herstel van mijn blessures, met name het scheurtje in de lever, denk ik dat ik begin mei in staat moet zijn weer te koersen.”

“Mijn geluk is dat ik snel in vorm ben, dus het seizoen is nog lang niet verloren”, aldus Hoogerland, die twee weken geleden in Spanje door een auto van de weg werd gereden.

Daarbij brak hij vijf ribben, en liep hij een gekneusde long en een scheurtje van vijf centimeter in de lever op. Dinsdag keerde hij terug naar Nederland, zaterdagmorgen mocht hij voor het eerst weer even buiten wandelen.

Snel herstel

Volgens orthopeed-traumatoloog Bas Pijnenburg, die Hoogerland sinds afgelopen dinsdag behandelt, is het bijzonder hoe snel Hoogerland weer opkrabbelt.

”Hij ondervindt nog nauwelijks last van de botbreuken in zijn lijf. Pijn heeft hij nagenoeg niet, met een paracetamoltabletje komt hij de dag al door. Terwijl de verwondingen die hij heeft opgelopen, behoorlijk heftig zijn te noemen. Maar er is geen enkel beletsel voor hem op weer op zijn oude niveau te komen.’’

© ANP