Het is net geen baggy broek, maar ook geen strakke traditionele lycra broek. Giro heeft een nieuwe kledinglijn voor de racefiets gepresenteerd. De collectie is ontworpen door Alex Valdman, Hij ontwierp onlangs ook een fietskledinglijn voor Levi’s.

Het is net geen baggy broek, maar ook geen strakke traditionele lycra broek. Giro heeft een nieuwe kledinglijn voor de racefiets gepresenteerd. De collectie is ontworpen door Alex Valdman, Hij ontwierp onlangs ook een fietskledinglijn voor Levi’s.

Waarom zou je ook een traditionele strakke lycrabroek dragen als je toch niet als doel hebt om heel hard te fietsen? ‘’Ik wilde kleding ontwerpen die makkelijk zit op de fiets en toch stijlvol overkomt als je van de fiets afstapt’’, zegt ontwerper Valdman. Hij combineert een strakke binnenbroek, met een korte broek die je ook prima in de zomer kunt dragen als je niet op de fiets zit. De binnenbroek is voorzien van zakken, zodat je op de fiets altijd een binnenbandje, telefoon of portemonnee kunt meenemen.

De kleding van Giro komt komend voorjaar op de markt.